PAUL STOICA, un artist plastic desăvârșit! [Galerie FOTO]

1
3124

”Pasiunea lui Paul Stoica de a reda vizual locurile pe care le-a vizitat s-a convertit prin intermediul acuarelei în pagini de jurnal citadin, în lucrări ale căror povești sunt atât de evidente, încât pot fi la fel de bine și ale noastre.

Îndemânarea cu care redă identitatea și strălucirea unor colțuri pitorești, a unor simple clădiri sau a unor monumente reprezentative din Paris, Guadalajara, Toledo sau Sibiu, București, Mangalia și Tulcea, la care se adaugă stăpânirea tehnicii acuarelei și simțul organizării compoziționale echilibrate, s-au conjugat fericit în aceste lucrări ale lui Paul.

Printr-o cromatică specifică zonelor geografice sau anotimpurilor surprinse, artistul imprimă un anume aer vetust zonelor ce mai păstrează încă amprenta vremurilor care au trecut peste ele, reușind să confere lucrărilor sale un magnetism aparte la care contribuie și o luminozitate discretă ce iradiază și întregește cu o vibrație proaspătă întreaga suprafață picturală”. (Povesti in acuarela, artar.ro/povesti-in-acuarela).

Adresa sa de Fb, aici: facebook.com/paul.stoica


N.red. După cum ne-a mărturisit părintele Dragoș Cristian Buzea,Maestrul Paul Stoica, artist plastic ce stăpânește cu har desăvârșit acuarela, cea mai dificilă tehnică de pictură, locuiește la Madrid, dar este și cetățean al Mangaliei! Este tatăl doamnei Ramona Buzea, profesoară de desen la Școala ”Gala Galaction” din Mangalia. Putem afirma că talentul s-a moștenit în familie. 🙂 Toată stima și admirația noastră, familiei minunate!

Pe când o expoziție de artă și la Mangalia, Maestre Paul Stoica? Vă așteptăm cu mare drag!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 11.07.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Lucrari minunate ce transmit privitorului zbateri interioare, frumuseti fragile…, trairi intense…, vise…, caderi…, iubire…, regrete…, dar dincolo de toate prezinta omul…, artistul, cu toate zbaterile sale. Mult succes, inspiratie si multe expozitii! Multumesc pentru ca existi!… Respect!

Leave a Reply