Azi, Romania primeste vestea cea mare de la NATO: Comandament de 3 stele, pe teritoriul nostru

0
1509

farmec.ro
carturesti.ro%20

In cadrul Summitului NATO de azi de la Bruxelles, Romania va avea cel putin doua decizii favorabile mentionate in comunicatul final.

Cea mai importanta realizare a tarii noastre va fi amplasarea unui Comandament NATO de 3 stele (corp de armata) pe teritoriul nostru. Locul urmeaza sa fie stabilit de conducerile militare ale NATO si ale Romaniei.

Romania devine astfel un punct crucial pe harta militara a NATO, avand un lant de comanda integral pe teritoriul sau, subordonat direct Comandamentului Aliat de Forte Intrunite de la Napoli (Allied Joint Force Command – JFCNP).

Impreuna cu restul unitatilor NATO de pe teritoriul Romaniei – NFIU, MNDSE si Brigada Multinationala de la Craiova – noul Comandament va fi varful de lance al planificarilor exercitiilor si misiunilor aliate de aparare si descurajare pe Flancul de Est.

In avanpremiera nationala, ministrul apararii Mihai Fifor a anuntat aceasta cerinta a Romaniei la Antena 3 in luna martie, la emisiunea Punctul de intalnire:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Comandamentul de 3 stele va avea un cartierul sau general 400 de militari si va coordona exercitii si masuri concrete de aparare aliata pentru 100.000 militari.

Acest Comandament din Romania se va inscrie in cadrul noului concept High Readiness lansat de NATO: Four 30’s – 30 de batalioane terestre, 30 de escadrile de aviatie, 30 de unitati navale gata sa intervina in 30 de zile.

Mai mult, aici.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply