Au mai rămas câteva zile până la termenul limită de depunere a Declaraţiei Unice fiscale

0
800
carturesti.ro%20

Termenul limită pentru depunerea „Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” – Formularul 112 – este luni, 16 iulie 2018.

Declaraţia Unică se depune de către persoanele care au obligaţia declarării veniturilor realizate din România sau/şi din străinătate în anul 2017, declarării impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2018 şi de către persoanele care au obligaţia declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuţii sociale şi, după caz, a declarării contribuţiilor sociale datorate pentru anul 2018.

Pentru depunerea declaraţiei online, până la 16 iulie 2018 inclusiv, se acordă o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit plătit integral până la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligaţiile fiscale anuale pentru anul 2018.

„Valoarea bonificaţiei diminuează impozitul pe venitul net anual plătit şi se aplică corespunzător şi pentru contribuţiile sociale datorate potrivit legii”, menţionează Ministerul Finanţelor, într-un comunicat.

Declaraţia Unică se poate depune şi în format hârtie la registratura administraţiilor fiscale ale ANAF, sau prin poştă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Formularul şi instrucţiunile de completare pot fi descărcate online de pe portalul www.anaf.ro, la următorul link: 

https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/DU_PF_OPANAF_1155_2018.pdf

Continuarea, pe zf.ro, 08.07.2018.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply