CÂND VA FI CANONIZAT ARSENIE BOCA. DATA NU A FOST ALEASĂ ÎNTÂMPLĂTOR

0
1254

farmec.ro
carturesti.ro%20

Părintele Arsenie Boca ar urma să fie canonizat de Biserica Ortodoxă Română, prima celebrare a sa urmând să fie făcută pe 28 noiembrie 2018, cu doar câteva zile înainte de inaugurarea Catedralei Neamului. Anunţul a fost făcut de istoricul și jurnalistul Florian Bichir, la B1 TV.

Data este aleasă simbolic. Duhovnicul de la Prislop a murit pe 28 noiembrie 1989, iar  numele de sfânt va fi Sfântul Arsenie de la Prislop.

Procesul de canonizare a început în urmă cu mai bine de doi ani, când Comisia a început să strângă informații despre munca și opera duhovnicului.

Florian Bichir nu a făcut întâmplător acest anunț, el fiind, alături de Romeo Petrașciuc și Raluca Toderel, coordonator al lucrării ”Părintele Arsenie Boca în Arhivele Securității”, trei cărți de documente inedite din arhivele CNSAS. Acestea au fost singurele volume cu valoarea științifică acceptate și cercetate de Comisie.

Raportul Comisiei de canonizare, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, va fi supus aprobării Sfântului Sinod în următoarea sa ședință.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu, a vorbit despre posibilitatea ca părintele Arsenia Boca să fie canonizat. Acesta a precizat că s-au făcut unele demersuri în acest sens, iar unul dintre cei mai iubiți duhovnici ar urma să devină “sfânt” cel mai probabil anul viitor.

”Când Dumnezeu va rândui “împlinirea vremii” pentru canonizarea părintelui Arsenie şi Biserica îl va trece în rândul sfinţilor, numele se va schimba din „Părintele Arsenie Boca”, în cel de “Sfântul Arsenie”. În locul fotografiei cu chipul Părintelui, atât de multiplicată de doritorii de câştig necinstit, va fi zugrăvită şi aprobată de către Sfântul Sinod icoana sa de sfânt, cu chipul transfigurat prin lucrarea harului lui Dumnezeu”,  a afirmat IPS Laurenţiu într-un interviu. (sursa: doctorulzilei.ro, 04.07.2018).



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply