Acționarii sau asociații vor putea scoate bani din companie prin dividende trimestriale și nu doar o dată pe an, așa cum prevede legislația actuală

0
507

Pe 13 iunie a.c. a fost votată în Camera Deputaților Legea pentru modificarea și completarea Legii contabilității nr 82/1991, modificarea și completarea Legii societăților nr 31/1990, precum și modificarea Legii nr. 1/ 2005 privind organizarea și funcționarea cooperației.

Unul dintre inițiatorii propunerii legislative este deputatul PSD Constanța, George-Gabriel Vișan. Acesta susține că prin această lege acționarii sau asociații vor putea scoate bani din companie prin dividende trimestriale și nu doar o dată pe an așa cum prevede legislația actuală. Prin prezenta modificare se permite ridicarea dividendelor la trimestru, ceea ce avantajează întreprinzătorul, dar și statul care obține 5% din valoarea sumei ridicate.

“Obiectivele rezultate în urma acestor modificări legislative urmăresc să permită protejarea intereselor creditorilor și acționarilor unei societăți. Este necesar să se instituie reguli clare și permisive privind repartizarea profitului la intervale mai mici de timp pentru stimularea creșterii economice. Este un pas important, prin care se reechilibrează relația dintre stat și întreprinzător, prin care întreprinzătorul își va culege mai devreme rodul muncii lui”, a spus deputatul Vișan la încheierea votului final.

Legea care a fost adoptată definitiv în Camera Deputaților va fi trimisă spre promulgare președintelui României, urmând ca în perioada august-septembrie, acționarii sa își poată deja repartiza profitul pentru exercițiile financiare încheiate în prima jumătate a anului.


Mangalia News, 16.06.2018.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply