AUDIO Ziua Universală a iei, la Washington DC

0
943

farmec.ro
carturesti.ro%20

Tradiția continuă! Comunitatea românilor din Washington DC, s-a alăturat și anul acesta celor care sărbătoresc pe mapamond “Ziua Universală a Iei”. Întâlmirea a avut loc sâmbătă, 23 iunie la ora 17 în Parcul Lafayette din fața Casei Albe, în aceași locație unde în 2015 Primăria capitalei americane proclama ziua de 24 iunie, Ziua iei românești în Washington, DC, conferind astfel prima recunoaștere oficială din lume.

Ziua Universală a Iei este o celebrare a iei tradiționale românești, oriunde s-ar află pe planetă, este o inițiativă fără precedent care a luat naștere pe Facebook, unind iubitorii României din toate colțurile lumii. Concepută în ianuarie 2013 și coordonată de comunitatea online La blouse roumaine, ziua a devenit un adevărat eveniment global, fiind sărbătorită pe șase continente în peste 50 de țări, 109 localități și peste 200 de evenimente.

Ziua Universală a Iei a renăscut interesul pentru ceea ce înseamnă creațiile populare autentice, a crescut aprecierea și sprijinul acordat meșteșugarilor tradiționali și a contribuit decisiv la repoziționarea iei și a culturii populare românești după mai bine de un sfer de veacol de la căderea comunismului. 

Cu detalii Bogdan Banu, Washington DC (organizatorul evenimentului).

reporter Madalina Corina Diaconu.
foto: FB Ziua Universală a Iei – Washington, DC.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply