Tips & Tricks – Freelancing. Sfaturi și trucuri pentru Liber profesioniști

0
1496

Tips & Tricks – Freelancing

Iti doresti mai multa libertate din partea job-ului? Ti-ar placea sa fii independent, cand iti indeplinesti sarcinile profesionale, dar sa ai un loc bine organizat, in care sa-ti poti indeplini task-urile in propriul ritm, respectand deadline-urile, fara a-ti suprasolicita organismul?

O abordare adoptata de de tot mai multi profesionisti, din toate domeniile de activitate, este practicarea freelancing-ului, adica lucrul independent de o companie, acest job bazandu-se foarte mult pe colaborari si networking. Aceasta modalitate de lucru necesita curaj si incredere in sine, deoarece este nevoie de rabdare si timp pentru a se transforma in cariera.

Organizarea spatiului de lucru

Desi acest statut profesional permite lucrul de oriunde, oricand, in functie de domeniul de activitate, el are nevoie de o stabilitate fizica si de multe ori, este practicat din confortul propriului camin. Mediul in care iti desfasori proiectele trebuie sa fie organizat si sa iti favorizeze productivitatea, inspirandu-te si motivandu-te constant. Totodata, el are  rolul de a a-ti menaja starea de sanatate si a-ti favoriza creativitatea, pentru ca rezultatele muncii depuse sa fie cat mai bune.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Spatiul de lucru trebuie sa fie construit dupa propria-ti personalitate, reprezentandu-te si ajutandu-te sa te concentrezi, chiar si in cele mai innorate zile. Atunci cand concepi un design interior pentru biroul tau, ai in vedere mai multe aspecte, printre care:

·        Lumina influenteaza foarte mult confortul resimtit intr-un spatiu inchis, in mod special daca aceasta este artificiala. Desi, cea mai sanatoasa lumina este cea naturala, de multe ori, dimensiunile geamurilor sau intervalul orar al programului de lucru, nu permit folosirea sa constanta. Pentru a-ti proteja vederea, alege de pe pagina https://www.led-zone.ro/tuburi-led unul dintre tuburile led care se potriveste cel mai bine in biroul tau, atat ca dimensiuni, cat si ca intensitate, consum si temperatura a nuantei pe care o ofera. Daca iti doresti ca mediul in care lucrezi sa fie cat mai echilibrat, ordonat si estetic, cu un simplu click pe Led-ZONE.RO, vei putea sa comanzi online sistemele de iluminat cu design-ul preferat, beneficiind de produse calitative, rezistente in timp, destinate atat mediilor publice, cat si celor private.

·        Cromatica depinde foarte mult de domeniul tau de activitate. Cu toate acestea, ea reflecta personalitatea si stilul tau personal. Paleta coloristica pe care o alegi influenteaza starea de spirit, asa ca atunci cand incepi sa iti proiectezi schita viitorului birou, alege culori ce simti ca iti favorizeaza creativitatea si iti sporesc ritmul de lucru, fara a-ti solicita insa vederea sau concentrarea. De cele mai multe ori, pentru o incapere decorata in scop profesional, designerii recomanda nuante clasice, fie inchise, variatiuni de maro, negru sau alb, fie in tonuri pastelate ale culorilor vii precum nude, bleu, peach.

·        Ambianta trebuie sa favorizeze energia pe care o ai pe parcursul unui proiect. Ea influenteaza atat starea de spirit, cat si creativitatea pe care ti le inspira un spatiu inchis. Aceasta este data de echilibrul imaginii de ansamblu din birou, astfel, asigura-te ca stilul artistic al elementelor decorative si al pieselor de mobilier au o continuitate estetica din punct de vedere vizual, astfel incat sa iti ofere senzatia de organizare.

Cum poti avea succes?

Desi este un job ce permite un program flexibil, care nu necesita neaparat desfasurarea activitatii intr-un singur loc, freelancing-ul presupune o foarte buna organizare interna, adica planificarea in detaliu a unei agende personale, astfel incat sa fii sigur ca iti indeplinesti responsabilitatile corect si la timp.

Indiferent de domeniul de activitate, el solicita foarte mult creativitatea si skill-urile sociale ale celui care isi doreste sa devina independent si sa fie propriul sef, neavand responsabilitatile unui lider antreprenor. A fii liber practicant presupune gasirea mai multor colaborari pe plan profesional, care insumate, sa asigure un venit constant, avand insa mai multe responsabilitati, printre care seriozitatea si respectarea termenelor prestabilite, dar si diversificarea acestora si dezvoltarea personala continuua.

Pentru a avea succes in domeniul tau de activitate, pastrandu-ti independenta, imaginea pe care o prezinti in fata posibililor clienti si colaboratori trebuie sa fie impecabila, asa ca ai grija atat la aparenta fizica (conditia fizica si tinutele vestimentare), cat si la limbajul folosit, fie ca este cel verbal sau non-verbal. Fii mereu constient de faptul ca adevarata carte de vizita, cea mai importanta de care vor tine cei din jurul tau cont, esti chiar TU! Indiferent de ceea ce este mentionat in portofoliul personal sau de ceea ce trec in recenzii fostii si actualii tai clienti, viitorii te vor alege si dupa impresia pe care le-o lasi la intalnirea din mediul offline sau online.

Ai incredere in tine si lupta pentru tine, alegand mereu ceea ce consideri ca este mai bine si avantajos nevoilor tale. Lasa-te influentat doar cat sa poti evolua, insa nu iti schimba drumul si convingerile, doar pentru ca cineva are o alta parere. Cariera obtinuta prin freelancing nu se dobandeste usor si se intretine prin vointa de fier si ambitia continua de a fii cel mai bun.


Mangalia News, 11.06.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply