Podul peste lacul Mangalia va intra în program de reabilitare! Circulaţia pe timpul lucrărilor, restricţionată!

0
2947

Ziua de Constanța: Date din proiectul de reabilitare a podului de la Mangalia, care face legătura între litoralul românesc şi cel bulgăresc. Circulaţia pe timpul lucrărilor, restricţionată! 

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa a solicitat de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa aviz de mediu pentru proiectul „Elaborare documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie a proiectului tehnic, a detaliilor de execuţie şi a documentaţiei pentru obţinere avize şi acorduri pentru obiectivul pod pe DN 39 km 45+223 la Mangalia“.

Având în vedere starea podului, fapt relevat prin expertiza tehnică, beneficiarul a considerat necesară efectuarea documentaţiei de proiectare necesară execuţiei lucrărilor de intervenţie la Podul de pe DN 39, km 45+223 la Mangalia. Podul se încadrează în categoria de importanţă „B“. Prin realizarea investiţiei „Reparaţii la Pod pe DN 39 km 45+223 la Mangalia“ se vor atinge următoarele obiective: efectuarea reparaţiilor curente la pod, precum şi remedierea deficienţelor de funcţionare; asigurarea condiţiilor de circulaţie rutieră şi pietonală în condiţii de siguranţă şi confort. Circulaţia pe timpul lucrărilor de reabilitare se va face pe jumătate de cale cu semnalizare corespunzătoare, precum şi cu semnalizarea circulaţiei pe timpul nopţii.

Podul peste lacul Mangalia asigură continuitatea drumului naţional 39 în dreptul km 45 + 223 şi face legătura dintre litoralul românesc cu litoralul bulgăresc. Amplasamentul podului a fost definitivat în anul 1988, iar execuţia lucrării s-a derulat în perioada 1988 – 1989, dată la care podul a fost dat în exploatare pentru traficul rutier şi pietonal. Podul are şapte deschideri: trei deschideri de 36,75 m (viaduct de acces dinspre Mangalia) + 1×72,50 m + 1×95 m + 1×72,50 m + 1 x 36,3 m (viaduct de acces dinspre 2 Mai).

Mai mult, în ziuaconstanta.ro/stiri

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply