Peștele românesc, vândut la licitație, pe bursa care va fi deschisă în vară, la Tulcea

0
1003

Știrile TVR: Peştele proaspăt din Delta Dunării şi din Marea Neagră va fi vândut la licitaţii electronice. Din vară, Tulcea va avea o bursă a peştelui funcţională, după modelul marilor oraşe-port din Europa. Autorităţile vor să elimine astfel comerţul la negru şi să deţină o evidenţă mai clară a nivelului capturilor.

Delta Dunării este un paradis pentru turiști. Dar pentru localnici, traiul nu este la fel de ușor. Pe 6 iunie începe sezonul de pescuit. Pescarii sunt nemulțumiți că patronii de cherhanale le oferă puțini bani pe kilogramul de pește. Dacă refuză, rămân cu marfa în barcă.

“Când începe pescuitul, începe cu 4 lei 50. Și după o săptămână e 2 lei. În magazine ajunge cam la 6 lei 50, 8 lei, 9 lei și până la 12 lei la București”, este calculul lui Radaschin Ariton, pescar din Mila 23.

Comunitățile de pescari din Delta Dunării și din Marea Neagră vor avea o alternativă la cherhanale, din vară. La Tulcea se deschide Bursa peștelui, o investiție de 5 milioane de euro, fonduri europene. A fost construită în 2015, dar nu a funcționat pentru că nu avea echipamentele necesare. Acum este gata. Mai trebuie stabilit acționariatul.

Neculai Ionașcu, șef serviciu Agenția Națională de Pescuit și Acvacultură: “Potențialii cumpărători vor fi în fața monitoarelor, care se află într-o sală de licitație. (…) În momentul în care îi convine calitatea, calibrajul, atunci apasă pur și simplu pe buton și acel moment consfințește prețul la care este cumpărat lotul respectiv”.

Vă invităm să citiți articolul integral pe stiri.tvr.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply