Ștefan MIHU: Ce măsuri concrete au în vedere Guvernul și ministerele de resort, pentru ca piața forței de muncă din România să-și regăsească dinamismul și atractivitatea?

0
120
Booking.com

În ședința Senatului din data de 22.05.2018 senatorul PSD Ștefan Mihu a adresat o interpelare doamnei Viorica Dăncilă, Prim-ministru al României, doamnei Lia-Olguța Vasilescu, Ministrul Muncii și Justiției Sociale și domnului Valentin Popa, Ministrul Educației Naționale.

Senatorul constănțean solicită executivului soluții și măsuri pentru stimularea creșterii forței de muncă în România.

“Potrivit informațiilor furnizate recent de Banca Națională a României, precum și de mass-media, inclusiv prin site-urile dedicate investitorilor străini, « în primele două luni din acest an investițiile străine directe au scăzut cu 3,17%, comparativ cu perioada similară din 2017 ».

Una din motivațiile principale ale acestei situații tot mai preocupante constă in faptul ca mulți reprezentanți ai companiilor străine se văd confruntați cu o problemă tot mai stringentă în România: lipsa acută a forței de muncă!

Astfel, mulți investitori, atât străini, cât și autohtoni (atât câți mai sunt), renunță la a mai investi în țara noastră în condițiile penuriei, tot mai acccentuată, de lucrători autohtoni disponibili. Problema este deosebit de gravă și implică măsuri urgente la nivel general, plecând de la situația tinerilor absolvenți de facultate, de liceu sau chiar de școală generală, plecați să muncească in alte țări, date fiind condițiile precare de muncă si de viață in România, pentru ei si familiile lor, la care se adaugă deficiențele serioase în ceea ce privește asigurarea calificarii de nivel mediu, inclusiv prin școli de meserii post-gimnaziale și / sau post-liceale.

Față de cele de mai sus, vin și vă întreb, stimată doamnă Prim-Ministru, stimată doamnă Ministru și stimate domnule Ministru, ce măsuri concrete au in vedere Guvernul și ministerele de resort pentru a inversa acest trend extrem de nociv pentru țara noastră și pentru ca piața forței de muncă din România să-și regăsească dinamismul și atractivitatea? »


Mangalia News, Joi, 24 mai 2018.


piese-auto-mangalia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam sa adaugati un mesaj
Va rugam sa introduceti numele