Municipiul Mangalia s-a înfrățit cu districtul Beylikdüzü ce aparține de Istanbul, Turcia

0
728

Primarul Mangaliei, Radu Cristian a efectuat, marți, o vizită la Istanbul, pentru a semna un protocol de colaborare cu edilul districtului Beylikdüzü, domnul Ekrem Imamoglu. În cadrul acestei înfrățiri, cele două municipalități vor intensifica parteneriatul în plan cultural, educațional și administrativ.

„Unitățile de învățământ din Mangalia efectuează, deja, schimburi de experiență cu instituții similare din Turcia, iar de acum înainte elevii noștri se vor putea deplasa inclusiv la Beylikdüzü, un important district al Istanbulului”, a declarat primarul Radu Cristian.

El a mai spus că înfrățirea a fost posibilă în urma demersurilor oamenilor de afaceri turci din județul Constanța, dat fiind faptul că în Mangalia există o importantă comunitate musulmană. Pe durata vizitei, membrii delegației Municipiului Mangalia au vizitat Centrul Cultural Ataturk, iar cei doi edili au discutat despre atragerea investitorilor turci în zona de sud a județului Constanța, inclusiv in domeniul turistic.

Beylikdüzü este un district din Istanbul, având o populație de aproximativ 320.000 de locuitori și o deschidere de peste 14 km pe coasta Mării Marmara. (Comunicat primit de la biroul de presă al Primăriei Mangalia).


N.r: Wikipedia: Beylikdüzü este un cartier din suburbiile europene ale Istanbulului, mărginit la nord de Marea Marmara, la sud de Esenyurt, la est de Büyükçekmece si la vest de Avcılar.


Mangalia News, 09.05.2018.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply