iMPRO Days with The Maydays – tabără și spectacole de improvizație teatrală în Constanța

0
398

Joi, 17 mai, la Constanța vor ajunge membrii trupei de improvizatori britanici, « The Maydays ». Aceștia vor fi parte din prima rezidenţă de creaţie în domeniul improvizației teatrale din România, susținând workshop-uri și spectacole pentru cei pasionați de această ramură artistică.

Improvizaţia reprezintă teatrul creat pe loc, pornind de la elementul personal oferit de public. Nu există decor, regie, scenariu, iar actorii sunt provocaţi să aibă curaj, să se aventureze în necunoscut, să găsească o mie de soluții acolo unde nu părea să existe vreuna,  toate acestea fără a pierde din  libertatea jocului. Astfel, improvizaţia este o formă de exprimare artistică perfect adaptată publicului tânăr, iar în ultimii 5 ani se bucură de o continuă dezvoltare.

Din acest motiv, în perioada 17-26 mai, Asociația Tam Tam organizează prima rezidenţă de creaţie în domeniul improvizației teatrale: “!MPRO Days with The Maydays”. Timp de zece zile, actorii Jen Rowe, Liz Peters, James Whittaker şi muzicianul Joe Samuel  vor susţine workshop-uri pentru pasionații de improvizație din România, vor lua contact cu cultura locală şi vor juca spectacole inspirate din experienţele lor pe meleaguri mioritice.

Proiectul se desfășoară în 3 orașe: Constanța (17-21 mai), Sibiu (21-25 mai), şi București (25-27 mai).

Duminică, 20 mai, de la ora 19.00, participanții la tabără vor exemplifica cunoștințele dobândite într-un spectacol-eveniment susținut la Teatrul de Stat din Constanța, b-dul Ferdinand, nr 11.

Ulterior, de la ora 20.00, britanicii de la « The Maydays » pun în scenă ceea ce au învăţat despre cultura dobrogeană, în cadrul rezidenței de creație.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Tabăra de improvizație este facilitată de Monica Anastase, actriță și directorul “!MPRO – Festivalul Național de Improvizație”, și Delia Riciu, actriță și co-fondatoarea singurei trupe feminine de improvizație – trupa “iELE”.

Finanțarea proiectului este asigurată de Administrația Fondului Cultural Național, iar partenerii locali sunt: Teatrul de Stat din Constanța și ghidul turistic Diana Slav.

Mai multe detalii despre programul taberei și workshop-uri sunt disponibile pe www.improfest.ro  și pe facebook.com/improfest.ro.


Mangalia News, 17.05.2018.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply