ATENȚIE, ȘOFERI! Podul de la Agigea va fi din nou ÎNCHIS! Epopeea unei reparaţii

0
1378
Booking.com

REPLICA: Vă mai ţin nervii? INCOMPETENŢI! Epopeea unei reparaţii: Podul de la Agigea va fi din nou ÎNCHIS!

Podul de la Agigea, podul reparaţiilor fără sfârşit! Cu greu ne mai amintim de acele clipe în care podul a funcționat un an de zile fără să existe restricții, reparații, fără să fie închis sau orice alt motiv să se formeze cozi interminabile vara.

Răbdarea șoferilor urmează să fie pusă din nou la încercare, începând de pe data de 22 mai până pe 16 iunie. Vor exista diverse restricții, iar între 12-15 iunie a.c., pe timpul nopții, circulația va fi închisă în totalitate pentru reparații. Așteptăm cu interes și momentul în care reprezentanții de la Drumuri și Poduri vor anunța cu vehemență că lucrările de reparații au fost finalizate. Până atunci, constănțenii și turiștii mai au de așteptat la coadă…

Cotidianul „Replica” de Constanța a solicitat reprezentanților CNAIR detalii referitoare la situația Podului de la Agigea și dacă urmează să mai fie impuse restricții în acest an. În răspunsul formulat de către aceștia, pe lângă lucrările care vor avea loc până la mijlocul lunii iunie, este precizat faptul că dacă urmează și alte lucrări în plan, compania va anunța în timp util șoferii.

De precizat, în acest context şi podul nou de la Agigea, cel care face legătură cu RO-RO-ul, dar și cu Portul Sud Constanța. Acesta va fi deschis fără probleme tot timpul anului. Doar în această perioadă, până pe 27 mai, sunt lucrări de asfaltare la intrare pe pod, fără a fi închisă circulația, după cum a precizat Dan Tivilichi, de la CN APM Constanța.

Revenind la podul vechi, constructorul care execută lucrări de reabilitare pe DN 39, km 8+988, etapa de lucru pentru refacerea structurii metalice din vârful pilonului central, anunță că, până la data de 15 iunie 2018 vor fi următoarele restricții:

– În perioada 22 mai – 4 iunie, între orele 09:00-16:00, circulația se va desfășura pe benzile laterale în ambele sensuri, cu închiderea benzilor mediane pe ambele sensuri;

– În perioada 5 iunie – 8 iunie, între orele 09:00-16:00, circulația se va desfășura în ambele sensuri, cu închiderea benzii 1 aferentă sensului Agigea – Constanța, pe celălalt sens Constanța – Agigea;

– În perioada 9 iunie – 12 iunie, între orele 09:00-16:00, circulația se va desfășura în ambele sensuri, cu închiderea benzii 1 aferentă sensului Agigea – Constanța, pe celălalt sens Constanța – Agigea circulația desfășurându-se pe ambele sensuri.

Podul va fi închis în TOTALITATE circulației rutiere, pe toată lungimea podului, în perioada 12-15 iunie, doar între orele 22:00-6:00. Mai mult, în perioada 22 mai, ora 09:00 – 15 iunie, ora 06:00, se mențin următoarele restricții:

– Limitarea vitezei la 50 km/h, pe toată durata lucrărilor;

– Păstrarea unei distanțe de minim 80 de metri între vehiculele cu MTMA peste 15 tone, reglementată prin indicatoare rutiere fig. C23 și adiționalul P14, conform SR1848-1-2011;

– Depășirea este interzisă pe pod;

– Restricționarea traficului pentru autovehiculele și covoaiele agabaritice prin restricție de înălțime de 5,5 metri.

Se poate utiliza ca rută alternativă pentru conducătorii auto, pentru evitarea aglomerării traficului pe podul Agigea: nod Rutier A4 (intersecție cu DN39), Agigea – A4 (Intrare Port Constanța – Sud) – Podul Nou (Apolodor) peste C.D.M.N – Bretea Acces la DN 39 (Eforie Nord – Agigea) – DN 38 (Agigea – Negru Vodă) cu o lungime de 4,95 de kilometri.

Claudia CORBUreplicaonline.ro, 24 mai 2018.


piese-auto-mangalia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam sa adaugati un mesaj
Va rugam sa introduceti numele