Clasele de yachting Finn si 470 rămân la Jocurile Olimpice din 2024 și apare o nouă clasă olimpică, kiteboarding-ul

0
1397

farmec.ro
carturesti.ro%20

Federația Internațională de Yachting aprobă propunerile României: Clasele de yachting Finn si 470 rămân la Jocurile Olimpice din 2024 și apare o nouă clasă olimpică, kiteboarding-ul.

Consiliul Federației Internaționale de Sailing (World Sailing Council) a aprobat, în ședința din luna mai a.c., noile categorii de concurs ce vor lua parte la Jocurile Olimpice din 2024, aprobând astfel o moțiune a Federației Române de Yachting. Prin această propunere, la Jocurile Olimpice din 2024, clasele de yachting Finn și 470 – asupra cărora au existat discuții de eliminare –  au fost păstrate, se va introduce o nouă clasă – kiteboarding-ul și, pentru prima dată în istorie la jocurile olimpice pentru sportul cu vele, vor exista un număr egal de bărbați și femei.

Moțiunea Federației Române de Yachting a fost aprobată după lungi dezbateri pe marginea a nu mai puțin de 56 de moțiuni trimise de diverse Federații sau Asociații de Clasă. Propunerea României asigură continuitatea echipamentului (ambarcațiunilor) folosit, lucru important pentru țările în care yachtingul este în dezvoltare cum este România, iar spectaculozitatea kiteboarding-ului se preconizează că va aduce un plus de interes pentru public și media.

Propunerea României conține următoarele categorii:

Men’s Windsurfer,
Women’s Windsurfer,
New Event, Mixed One-Person Dinghy,
New Event, Mixed Two Person Dinghy,
New Event, Mixed Kite.

Practic, conform propunerii FRY, patru categorii de concurs vor fii mixte. One-Person Dinghy (ambarcațiune de o singură persoană) va folosi două tipuri de bărci, una pentru bărbați (cel mai probabil clasa Finn) și una pentru femei (tipul de barcă urmează să fie selectat). Vor participa echipe formate obligatoriu dintr-un bărbat și o femeie, iar punctajul lor va fi cumulat. Pe Two Person Dinghy vor concura împreună o femeie și un bărbat. Se va folosi cel mai probabil ambarcațiunea 470, care până acum avea două medalii la Olimpiadă, o categorie pentru echipaje de 2 femei și una pentru echipaje de 2 bărbați. Kiteboarding-ul va avea o formulă similară cu One Person Dinghy și va conține echipe formate dintr-un bărbat și o femeie al căror punctaj se va cumula.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

România nu a mai participat la Jocurile Olimpice în sportul cu vele din anul 1986, la Atlanta, când a primit o invitație la Clasa Finn. În acest moment există speranțe pentru calificare la Jocurile Olimpice din 2024 la clasele Laser și Laser Radial, clase care sunt menținute la aceste Jocuri Olimpice.


Mangalia News, 31.05.2018.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply