PREMII pentru PROFESORII și ȘCOLILE DE MILIOANE! Junior Achievement România premiază excelența și investiția în educație [VIDEO]

0
1181

farmec.ro
carturesti.ro%20

Junior Achievement (JA) Romania a premiat, in cadrul Galei aniversare JA – INVESTESTE IN EDUCATIE!®, profesorii si tinerii care participa la programele JA de educatie antreprenoriala, financiara, educatie STEM si de orientare profesionala, precum si companiile care investesc in educatie si care contribuie la dezvoltarea unor noi generatii de profesionisti si antreprenori.

Editia din acest an a Galei JA a reunit pe 23 mai, 2018, la Ateneul Roman, peste 600 de elevi, studenti, profesori, reprezentanti ai administratiei centrale si ai comunitatii de afaceri si s-a inscris in seria de manifestari prin care Junior Achievement (JA) sarbatoreste 25 de ani de implicare activa in educatia din Romania.

Premii pentru PROFESORI DE MILIOANE!

12 profesori din Bucuresti, Constanta, Iasi, Pascani, Piatra Neamt si Tartasesti, modele de profesionalism, daruire si performanta, nominalizati de mii de elevi, au primit trofeul PROFESOR DE MILIOANE!®, precum si alte premii, intr-un moment special pe scena Ateneului.

Profesorii au fost nominalizati prin intermediul aplicatiei mobile si al paginii web create in cadrul proiectului aniversar PROFESORI DE MILIOANE!®. Proiectul a adus in prime-time o serie de sapte emisiuni dedicate educatiei si valorilor ei, produse alaturi de Televiziunea Romana, cu dezbateri despre educarea valorilor, motivarea tinerilor, pregatirea lor pentru viata si profesie sau modul in care putem crea performanta folosind resurse limitate. Astfel, in an aniversar, Junior Achievement a dorit sa onoreze profesionistii din scoli care, cu dedicatie si perseverenta, inspira generatii intregi catre reusita si aduc spiritul antreprenorial si initiativa in invatamantul romanesc.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai multe detalii, aici: profesoridemilioane.ro/editia/7

Marele premiu JA Company of the Year 2018 – sectiunile elevi si studenti

Anuntarea mini-companiilor castigatoare in finala nationala a competitiei europene de antreprenoriat JA Company of the Year, editia 2018, a reprezentat un moment mult asteptat al Galei JA. Cele 20 de echipe de elevi si 10 de studenti, selectate in acest an la competitie, fac parte din cei peste 10.000 de tineri care au lucrat de-a lungul anului scolar alaturi de profesorii lor, cu sprijinul echipei JA si a consultantilor voluntari, la dezvoltarea mini-companiilor, a planurilor de afaceri si a produselor proprii, in programul JA Mini-compania.

Echipa E-Sol, de la Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti, a fost desemnata castigatoarea competitiei de antreprenoriat, sectiunea elevi, pentru realizarea unui „sistem de monitorizare si directionare pentru panourile solare”. Cu ajutorul acestui sistem, este supravegheat si computerizat modul in care panourile solare se orienteaza, prin concentrarea in jurul unui punct de maxima intensitate al luminii solare, urmarindu-se trecerea de la combustibili fosili, neregenerabili, la energie verde.

Echipa va reprezenta Romania la finala JA European Company of the Year 2018 de la Belgrad, Serbia, din luna iulie 2018.

Juriul competitei pentru elevi a fost format din: Andrei Stoian, Citi; Razvan Voicu, EY  Romania; Corina Gonteanu, MapowerGroup; Carmina Dragomir, Metropolitan Life; Marinica Stoian, Ministerul Educatiei Nationale; Suzana Dobre, Romanian-American Foundation.

La categoria studenti, castigatorul marelui premiu al competitiei de antreprenoriat este echipa BEaTech de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca. Studentii au dezvoltat „o platforma de recrutare on-line destinata exclusiv domeniului IT”. Elementul inovativ al acestei afaceri consta in simplificarea si eficientizarea intregului proces de recrutare, toate etapele aferente selectiei candidatilor fiind implementate direct pe platforma.
Echipa va reprezenta Romania la finala europeana JA Europe Enterprise Challenge 2018 de la Riga, Letonia, in luna iunie 2018.

Juriul competitei pentru studenti a fost format din: Stefan Stefanescu, Accenture; Romeo Vasilache, Romanian-American Foundation; Ioana Vieru, Visa.

INVESTITIA IN EDUCATIE

Peste 1.000.000 de euro din mediul privat au adus gratuit pe bancile scolilor, in 2018, programe moderne internationale Junior Achievement. In cadrul evenimentului, au fost onorate companiile care sustin educatia learning by doing si investesc in viitoarele generatii de profesionisti:

Categoria Investitori in educatie

  • Raiffeisen Bank – pentru programele de Dezvoltare a abilitatilor pentru viata si Educatie financiara;
  • Visa – pentru programul de Educatie financiara;
  • Metropolitan Life – pentru programul de Incluziune financiara;
  • Romanian-American Foundation – pentru programele de Educatie antreprenoriala si Universitatea Antreprenoriala;
  • Citi – pentru programul de Educatie antreprenoriala si EE-HUB.

Categoria Sponsori in educatie

  • NN – sponsor in programul JA de Antreprenoriat social;
  • Holcim – sponsor in programul JA Dezvoltarea abilitatilor pentru viata;
  • Honeywell – sponsor in programul JA de Educatie STEM;
  • JYSK – sponsor in programul JA de Orientare profesionala;
  • UBISOFT – sponsor in programul JA de Orientare profesionala;
  • Accenture – sponsor in programele JA Educatie antreprenoriala si Orientare profesionala;
  • KRUK – sponsor in programul JA de Educatie financiara;
  • Monsanto – sponsor in programul JA Educatie antreprenoriala.

De asemenea, au fost premiati  pentru contributia adusa la dezvoltarea si implementarea programelor JA de educatie antreprenoriala, financiara, pentru dezvoltarea abilitatilor pentru viata si profesie si educatie pentru sanatate, companiile: Auchan Retail Romania, BASF – membru al Institutului European de Inovare si Tehnologie, EY Romania, Exxon, IRI Forest Management (parte a grupului IKEA), OMV Petrom, Orange Romania si ZF Group.

PREMII SPECIALE

Categoria Scoala Antreprenoriala a Anului, 2018

Colegiul National Tudor Vladimirescu – Targu Jiu, Colegiul Tehnic I. D. Lazarescu  – Cugir, Colegiul Economic Virgil Magearu – Ploiesti, Liceul Tehnologic Marmatia – Sighetul Marmatiei, Scoala Generala nr. 56 – Bucuresti au fost castigatoarele competitiei „Scoala Antreprenoriala a Anului”, ce isi propune recunoasterea la nivel national si european a celor mai bune scoli din punct de vedere al educatiei antreprenoriale la clasa si al abordarii  antreprenoriale in stilul de management al institutiei de invatamant.
Recunoasterea la nivel european a scolii castigatoare se va face in a doua jumatate a anului, in cadrul unei ceremonii internationale Junior Achievement.

Categoria Premii speciale acordate in cadrul competitiei JA Company of the Year 2018

  • Premiul Investitia anului in agricultura, acordat de Romanian-American Foundation, a revenit echipelor: Dor – Liceul M. Kogalniceanu din Miroslava, Iasi; Clean Skin –Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor, Suceava; Hope Flower – Liceul Tehnologic Nr. 1 din Salonta, Bihor;
  • Premiul Best Business Plan – sectiunea elevi – acordat de Citi Bank Foundation, a revenit echipei Traddis de la Colegiul National Gheorghe Rosca Codreanu, Barlad;
  • Premiul Best Business Plan – sectiunea studenti –, acordat de Citi Bank Foundation, a revenit echipei Rento CarShare de la Universitatea de Vest din Timisoara;
  • Premiul Ready for Work, acordat de ManpowerGroup, a revenit echipei OneUp de la Colegiul National I. L. Caragiale din Bucuresti;
  • Premiul Best Financial Plan, acordat de Metropolitan Life, a revenit echipei Q-APP de la Colegiul Economic A. D. Xenopol din Bucuresti.
     

Categoria Premii pentru competitiile sustinute de comunitatea de afaceri

  • Echipa OneUp de la Colegiul National I. L. Caragiale din Bucuresti va reprezenta Romania la finala globala a competitieiSocial Innovation Relay – partener NN.
  • Liceul Regina Maria din Dorohoi – marele castigator al competitiei JA de Educatie financiara Bani pentru scoala ta!™ – partener Visa.
  • Colegiul National de Informatica din Piatra Neamt – premiul I la competitia JA „Sustin educatia financiara in comunitatea mea!” – partener Raiffeisen Bank.

Gala JA – INVESTESTE IN EDUCATIE!® este un eveniment international prestigios, organizat global de catre Junior Achievement, dedicat recunoasterii contributiei profesorilor, elevilor si studentilor implicati in programe internationale educationale de tip learning by doing, precum si liderilor, managerilor sau antreprenorilor care contribuie la dezvoltarea legaturii dintre comunitatea educationala si cea economica in Romania.

Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate de peste 280.000 de elevi din 1.600 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul www.jaromania.org.


Mangalia News, Joi, 31 mai 2018.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply