Weekendul viitor este tot unul prelungit pentru salariați. Ziua Copilului – sărbătoare legală

0
809

Salariații din România, fie că sunt lucrători în sistemul de stat, fie că sunt angajați în mediul privat, se vor bucura, în ziua de 1 iunie, zi în care sărbătorim copiii, de un weekend prelungit cu o zi. De această zi liberă vor beneficia toți angajații din țara noastră, indiferent de faptul că sunt părinți sau nu.

Începând cu anul 2017, Ziua Copilului a fost introdusă în lista zilelor nelucrătoare de sărbătoare legală, listă stabilită prin Codul muncii. Astfel, de anul trecut, în data de 1 iunie, toți salariații români se bucură de o zi liberă, indiferent dacă sunt sau nu părinți.

Așadar, în condițiile în care ziua de 1 iunie pică vineri, salariații cu program normal de lucru, adică cei care lucrează de luni până vineri, se vor bucura de un nou weekend prelungit.

Pentru ziua de 1 iunie, angajatorii sunt obligați să acorde timp liber sau compensații lucrătorilor care sunt nevoiți să se prezinte la serviciu în această zi. De cele mai multe ori, angajații care trebuie să lucreze în zilele de sărbătoare legală nelucrătoare sunt cei care activează în cadrul unor unități medicale, unități de alimentație publică sau unități de producție “cu foc continuu“.

Mai mult, aici.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply