Flag Mangalia Litoral: Banii europeni pentru pescuit și acvacultură își caută beneficiarii, în sudul litoralului!

0
1110
carturesti.ro%20

Banii europeni pentru pescuit și acvacultură își caută beneficiarii, în sudul litoralului! Asociația Flag Mangalia Litoral a lansat proiectul pentru dezvoltarea comunităților pescărești, prin implementarea strategiei de dezvoltare locală integrată în zona Mangalia Litoral.

Prin implementarea acestui proiect, reprezentanții asociației își propun dezvoltarea zonei pescărești, creșterea economică, crearea de locuri de muncă, atragerea tinerilor spre sectorul pescuitului și acvaculturii și nu în cele din urmă, promovarea inovării în acest sector.

Proiectul, finanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020, vine în întâmpinarea mediului de afaceri local, reprezentanților societății civile și autorităților locale, actori care doresc să se implice în dezvoltarea durabilă a comunităților locale.

Strategia de dezvoltare locală integrată are la bază patru măsuri relevante care vor contribui la atingerea a patru obiective, după cum urmează:

·       Valoarea adăugată, crearea de locuri de muncă, atragerea tinerilor și promovarea inovării în toate etapele lanțului de aprovizionare cu produse pescărești și din acvacultură;

·       Sprijinirea diversificării în cadrul sau în afara pescăriilor comerciale, a învățării pe tot parcursul vieții și a creării de locuri de muncă în zonele de pescuit și acvacultură;

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

·       Sporirea și capitalizarea atuurilor de mediu ale zonelor de pescuit și de acvacultură, inclusiv operațiunile care vizează atenuarea schimbărilor climatice;

·       Promovarea bunăstării sociale și a patrimoniului cultural în zonele de pescuit și de acvacultură, inclusiv a pescuitului, a acvaculturii și a patrimoniului cultural maritim.

Valoarea totală alocată implementării strategiei este de 12.843.477,18 lei, iar finanțarea din bugetul național depășește două milioane de lei.

Prezent la lansarea proiectului din sudul litoralului, directorul general al Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional de Pescuit și Afaceri Maritime, Ciceronis Cumpănășoiu a precizat că își dorește ca proiectele depuse de viitorii beneficiari să fie în număr cât mai mare și viabile și, care să ducă în același timp, la îmbunătățirea vieții pescarilor.

’’Ne dorim ca prin acest proiect să dezvoltăm comunitățile pescărești și de acvacultură, să dezvoltăm pescuitul în zonă și să creăm o infrastructură de pescuit, mai ales că există loc și oportunități unde să introducem acești bani europeni. Ne dorim să primim proiecte viabile, cu atât mai mult cu cât ni se pot alătura și primăriile’’ a declarat Sorin Mănăilă, managerul Asociației Flag Mangalia Litoral.

Viitorii beneficiari pot depune proiecte în cadrul celor patru măsuri cuprinse în strategie, începând cu data de 1 iunie 2018, la sediul Flag Mangalia Litoral, din municipiul Mangalia, strada Matei Basarab, Bloc T1, parter, ap.21.


Mangalia News, 26.05.2018.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply