Zilele callatiene – Showroom de creativitate a elevilor: „La ce îmi folosește Matematica?”

0
1100

În cadrul evenimentului  “Zilele callatiene – Showroom de creativitate a elevilor” echipa formatã  din elevii clasei a XI-a A: Gherasimescu Andreea, Ioniţã Andreea, Ionescu Mãdãlina, Grabovschi Bogdan, Ştefan Irina şi eleva  clasei a X-a B Cârjan Roxana şi coordonatã de director adjunct, profesor Bechir Ghiulnar au încercat sã  “Înlãture barierele” dintre matematicã, disciplinã riguroasã şi lumea înconjurãtoare.

Eleva Ioniţã Andreea încearcã sã rãspundã la întrebarea „La ce îmi folosește matematica?” (este o întrebare pe care mulți copii și-o pun).

Matematica este de fapt ştiinţa care stă la baza oricărei științe. Fie că vorbim despre construcții, finanțe sau medicină, niciuna nu ar sta în picioare fără știința mamă, matematica. Elevul Grabovschi Bogdan ne spune cã metoda traditională de învățare, sau metoda convențională este centrată pe profesor şi pe învățarea mecanică. El ne dã o soluţie: Multimedia în educaţie – „De ce nu am putea să o integrăm si în sistemul nostru educațional?”.

Eleva Ştefan Diana Irina, olimpicã naţionalã la OLIMPIADA DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, ne spune cã  “Matematica îndeamnă și la o gândire filosofică, fiindu-ne prezentat încă de la începutul studiului acestei materii faptul că mulţimea numerelor naturale este una infinită, pentru a afla mai apoi că este inclusă în mulțimea numerelor întregi, care este de asemenea infinită, dar mai mare, și așa mai departe fiecare infinit este cuprins ,,într-unul mai mare”.

Dar cât de mare este infinitul? Răspunsul scurt este că acesta este ,,foarte mare”, inimaginabil și necuprins. Astfel, oricât de mare ar fi un număr, mereu va avea un succesor, după cum ne este sugerat prin linia dreaptă a numerelor care se întinde la nesfârșit.”

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 25.05.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply