ALEGE VIAȚA! Proiect educațional antidrog organizat de Liceul Tehnologic “Ion Bănescu” din Mangalia

0
1358

ALEGE VIAȚA! Luni, 21 mai 2018, în sala Amfiteatru a Liceului Tehnologic “Ion Bănescu” Mangalia, s-a desfășurat activitatea principală, concursul “Viața îți aparține!”, din cadrul proiectului educațional antidrog “Alege viața!”, aprobat în Calendarul Activităților Educative Regionale 2018, la poziția 1499.

Au fost prezenți 70 de elevi din clasele a IX-a și a X-a care au ascultat cu interes intervențiile specialiștilor invitați, doamna doctor Bucur Ana Maria, director al centrului Medical Medical “Stare Bună”, domnul agent-șef principal Raftopol Mihailidis, din partea Poliției Mangalia, Alături de aceste instituții, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, Centrul  Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, Asociația Părinților “G.S. Ion Bănescu” Mangalia sunt parteneri ai școlii în proiectul educațional.

La concursul regional, desfășurat pe trei secțiuni (creație plastică, creație literară, creație multimedia) au fost înscrise lucrările a 230 de elevi de gimnaziu și liceu, coordonați de 77 de cadre didactice de la 51 de unități școlare din Constanța și alte 25 de județe din țară.

Coordonatorul proiectului, doamna profesor psiholog Alina Băiașu, a informat auditoriul asupra activităților derulate în perioada februarie-aprilie 2018, respectiv: campania desfășurată sub sloganul “Deschide ochii!” de informare, conștientizare și educare a adolescenților în scopul adoptării de comportamente sanogene alternative consumului de droguri și activitatea de recreere sănătoasă “Jocul – alegerea corectă”, arătând că valorile, atitudinile pozitive ale adolescenților, deprinderile lor de comunicare asertivă și de a face față presiunii grupului, abilitățile de luare a deciziilor, de gândire critică și management al stresului sunt factori de protecție împotriva consumului de tutun, alcool și alte droguri.

Au fost prezentate de către elevi din școală câteva lucrări înscrise la concurs ca exemple de bună practică.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

La buna desfășurare a activității au contribuit membrii echipei de proiect, doamnele profesoare Șargu Rodica, Barabaș Virginica, Vasilescu Roxana.

Director,                                 Consilier de imagine,                    Coordonator de proiect,

prof. Barabaș Virginica            prof. Șemședin Daniela                  prof. psih. Băiașu Alina.


Mangalia News, 23.05.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply