‘Dacă anul trecut a fost cel al Forţelor Aeriene, anul acesta a fost decretat anul de start al dotării Forţelor Navale’

0
871

Mediafax: ANALIZĂ – Farmecul discret al lui “2 la sută” mişcă lucrurile în industria de Apărare.

Doi la sută din vistieria naţională pentru Apărarea României, din care jumătate sunt cheltuieli pentru înzestrarea armatei au atras anul acesta la Black Sea Defense and Aerospace un număr record de companii locale, dar şi din lumea mare a industriei de profil.

Este al doilea an când se face această alocare, dintr-un şir de probabil zece ani. Pentru că nevoile sunt mari, negocierile sunt îndelungate, decalajele trebuie recuperate şi geopoliitca presează. “Nu mai ai timp să faci cercetare tehnologică, armata are nevoie de tehnică mâine”, spunea Neculai Banea, director general al IAR Braşov, un veteran al industriei aeronautice.

Dacă anul trecut a fost cel al Forţelor Aeriene, anul acesta a fost decretat anul de start al dotării Forţelor Navale în pas cu vremurile. Interesul prim se mută de la o categorie de forţe la alta, dar indiferent de obiectul şi subiectul său, marii jucători europeni, americani, israelieni sunt cât se poate de prezenţi într-o competiţie aspră, cu miză mare, sume şi mai mari. Pentru că nu este loc sub soare chiar pentru toată lumea, în pofida amplitudinii, diversităţii şi complexităţii programele militare de dotare.

Continuarea, pe MEDIAFAX.RO

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply