‘Noaptea Muzeelor’, la Muzeul de Arheologie ‘Callatis’ din Mangalia

0
914

Muzeul de Arheologie “Callatis” vă invită sâmbătă, 19 mai, la cea de-a XIV-a ediție a evenimentului ”Noaptea Muzeelor”, un eveniment anual cultural patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM).

În cadrul evenimentului va fi vernisată expoziția temporară “Să cunoaștem colecționarii cetății”, în cadrul căreia publicul va avea ocazia de a-i cunoaște pe doi dintre colecționarii Mangaliei, calatorind prin “Universul ceasurilor din colecția Ferodin Iaia” și admirând “Mineralele și florile de mină din colecția prof. Mihai Ionescu”

În atenția publicului va fi adusă povestea unui monument – ansamblul funerar de epoca elenistică din movila Documaci si vor fi prezentate rezultatele ultimelor cercetări arheologice de către arheologii de la Institutul de Arheologie “Vasile Pârvan” București și echipa de cercetători de la Muzeul “Callatis”.

Activitățile demonstrative cu caracter interactiv – “Obiceiuri, elemente de vestimentație și ocupații din vremea grecilor și romanilor”, desfașurate în parteneriat cu membrii trupei de teatru ‘Thaliamar”, vor fi urmate de ateliere de modelaj în lut pentru copii. 

De asemenea, în cadrul evenimentului se va derula Proiectul “Arderi experimentale / arhaice”, un workshop cu experimente cu tehnologii antice desfașurat în parteneriat cu Centrul Cultural Județean Constanța “Teodor T. Burada”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Muzeul callatian va avea deschise porțile pentru vizitatori între orele 18.00 și 24.00.


Mangalia News, 18.05.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply