Hristos S-a înălțat! Astăzi este Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor

0
998

farmec.ro
carturesti.ro%20

Inaltarea Domnului este praznuita la 40 de zile dupa Inviere, in Joia din saptamana a VI-a, dupa Pasti. Anul acesta o sarbatorim pe 17 mai. Este cunoscuta in popor si sub denumirea de Ispas. In aceasta zi crestinii se saluta cu “Hristos S-a inaltat!” si “Adevarat S-a inaltat!”.  […]

Eroii Mangaliei.

Inaltarea Domnului – Ziua Eroilor

Prin hotararile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din anii 1999 si 2001, sarbatoarea Inaltarii Domnului a fost consacrata ca Zi a Eroilor si sarbatoare nationala bisericeasca. In aceasta zi, in toate bisericile din tara si strainatate se face pomenirea tuturor eroilor romani cazuti de-a lungul veacurilor pe toate campurile de lupta pentru credinta, libertate, dreptate si pentru apararea tarii si intregirea neamului. (crestinortodox.ro).

Această mare sărbătoare a Eroilor neamului se comemorează printr-o dublă lansare de carte, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța. ”Joi, 17 mai, ora 12.00, de Ziua Eroilor, Emil Corneliu Ninu își lansează două volume. Cele două lucrări care vor fi aduse în fața publicului, „Bravii noștri veterani de război“ și „Eroul din familia mea“, sunt niște creații deosebite. Cel din urmă volum, „Eroul din familia mea“, cuprinde, după cum se menționează pe copertă, „creații premiate la cea de-a V-a ediție a concursului ocazionat de sărbătorirea, pe 26 mai 2017, a Zilei Înălțării Domnului. Domnul prof. Emil Corneliu Ninu este președintele filialei din Mangalia a Cultului Eroilor”.

”Voi prezenta cărțile alături de directorul muzeului, Sorin Marcel Colesniuc și de colonelul în rezervă Remus Macovei, care este președintele al Asociației Cultului Eroilor Regina Maria, filiala Constanța. Ne alăturăm și în acest an instituțiilor de cultură care își deschid porțile publicului interesat cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor, care va avea loc sâmbătă, 19 mai. Publicul va avea parte de un concert extraordinar de jazz marca Harry Tavitian, de un spectacol al Teatrului de Stat, dar și de grupuri de reconstituire istorică”, a declarat muzeograful dr. Lavinia Dumitrașcu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citiți și: În anul Centenarului Marii Uniri, Primăria Mangalia „uită”, din nou, comemorarea Zilei Eroilor!


Mangalia News, 17.05.2018.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply