Începe „Litoralul pentru toţi“. Cât te costă o săptămână la mare în extrasezon

0
976

În perioada 14 mai – 14 iunie se va desfăşura programul „Litoralul pentru toţi”, un program care se adresează tuturor turiştilor români, oferind o plajă largă de opţiuni şi tarife. Hotelierii încearcă în acest mod să lungească sezonul estival şi să dea posibilitatea anumitor persoane să vină la mare la preţuri scăzute. Acelaşi program se va derula şi în luna septembrie.

„Litoralul pentru toţi este un program care a pornit undeva prin anii 2002 la iniţiativa patronatului din turism. Este un program social, în care statul nu a investit niciodată, singurul program social susţinut de privaţi exclusiv. În general, când spui social, te gândeşti la stat, dar aici nu au nicio legătură nici autorităţile locale, nici cele centrale”, declară Dragoş Răducan, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Preţuri la fel ca în 2017

„Litoralul pentru toţi” cuprinde zeci de hoteluri din aproape toate staţiunile, cifra exactă nefiind clară deoarece majoritatea hotelierilor aleg să facă contracte de promovare a ofertei direct cu agenţiile de turism. „Unele hoteluri au inclus direct în contractele cu agenţiile de turism şi nu mai comunică centralizat. Practic profită de noi. Ţin cont de recomandările noastre, nu modifică tarifele, doar că nu ne mai anunţă că mai participă la program pentru a avea o situaţie clară”, spune Dragoş Răducan.

Desigur, în funcţie de anumite facilităţi pe care un hotel le oferă, preţurile pot suferi modificări. Traian Bădulescu, consultant în turism, consideră că „Litoralul pentru toţi” este o oportunitate pentru turişti să vină la mare la preţuri scăzute. „O cameră goală presupune costuri şi atunci e mai bine să o umpli chiar dacă nu ai profit. Litoralul pentru toţi nu este un program care să genereze profit. Este făcut ca să ţină, totuşi, hotelurile deschise şi în extrasezon. Poate un turist place un anume hotel şi se întoarce acolo sau îl recomandă şi la alţii. În plus este un rulaj care cel mai probabil nu ar fi fost în această perioadă.”

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citeste mai mult: adev.ro/p8nwgg



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply