Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, inclus în rândul valorilor românești [VIDEO]

0
1054

Miercuri, 25 aprilie, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost premiat la categoria Cultură și Creativitate, în cadrul Galei Valori de România 2018, organizată de Revista Biz, la Palatul Bragadiru. Prin acest premiu s-a reconfirmat statutul de brand de țară al Corului Madrigal, dar și calitatea sa de ambasador cultural, tematica Galei fiind celebrarea românilor care au reușit să se impună la nivel internațional prin performanță, promovând cu succes România.

Această distincție este primită la doar o zi distanță după ce Corul Madrigal a susținut un concert fulminant la British Museum din Londra, în cadrul Festivalului „Europe and the world”, unde a inaugurat concertistic Sala Rotondă de Lectură a celebrului muzeu britanic.

“Recunoașterea valorilor românești este esențială pentru dezvoltarea imaginiii țării noastre. Revista Biz reușește să pună la aceeași masă tot ce e mai valoros în România, iar faptul că Madrigalul primește acest important premiu, poate doar să mă bucure. Ca ambasador cultural în întreaga lume, dar și ca dezvoltator al celei mai puternice platforme de integrare socială prin cânt coral, Cantus Mundi, instituției noastre i se confirmă valoarea în spectrul cultural românesc și mondial.” a declarat Emil Pantelimon, Manager-ul Corului Madrigal, prezent la Gală.

“Ne-am propus să celebrăm oamenii care ne fac să fim mândri că suntem români. Ei sunt interlocutorii care merită să fie adevăratele subiecte și știri principale în această țară, iar Corul Madrigal, care a fost inclus pe lista valorilor patrimoniului imaterial al UNESCO și care este recunoscut oficial ca Ambasador al Libertății, Speranței și Păcii, nu putea să lipsească de la gala Valori de România! A fost o onoare să-i avem pe scena galei, să-i felicităm și să le aplaudam performanța:  40 de discuri, 4.100 de concerte pe cele mai prestigioase scene ale lumii, succesul, dar mai ales tenacitatea de a promova arta la cel mai înalt nivel!” a spus Marta Ușurelu, Redactor Șef, Revista Biz.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Gala Valori de România 2018, aflată la cea de-a treia ediție,  este un eveniment prin care se promovează oamenii care pun România pe harta lumii: antreprenori, top manageri din companii, oameni de cultură artiști, sportivi și inventatori români.â

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4500 de concerte aplaudate de melomani de pe întreg mapamondul, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul “Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt”, la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace şi Securitate.


Mangalia News, 27.04.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply