Senatorul PSD Constanța Ștefan Mihu solicită o amplă investigație referitoare la modul în care s-au desfășurat alegerile recente la FRF

0
1071

farmec.ro
carturesti.ro%20

Comunicat de presă: În ședința Senatului din 25.05.2018 senatorul PSD Constanța Ștefan Mihu a prezentat o declarație politică despre alegerile pentru președinția Federației Române de Fotbal. Acesta atrage atenția asupra circumstanțelor și mijloacelor prin care au avut loc aceste alegeri.

„Recent, au apărut în mass-media o serie de informații îngrijorătoare și dezvăluiri șocante referitoare la maniera cu totul inacceptabilă în care s-au desfășurat recentele alegeri pentru președintia Federației Române de Fotbal (FRF). Dupa cum este cunoscut acestea s-au incheiat cu «re-alegerea», in circumstanțe cel puțin «neobișnuite», a fostului președinte Răzvan Burleanu – cu utilizarea unor mijloace aflate  cel puțin la limita legalității și cu sabotarea / subminarea pe față a șanselor posibilor contracandidați!

Este suficient de menționat, printre multe altele, faptul că așa-zisele alegeri « secrete », organizate  de acelasi R. Burleanu, s-au desfășurat « la vedere », fara cabine de vot aferente ! »

Senatorul Mihu subliniază rezultatele slabe înregistrate în mandatul lui Burleanu la conducerea FRF și condamnă lipsa de interes a federației de a revitaliza fotbalul românesc.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

« Este important de precizat aici că, in cei 4 ani de mandat, R. Burleanu nu a demonstrat nimic, de la recursul la serviciile unui antrenor străin « expirat » la locul cu totul nedemn ocupat de fotbalul românesc în clasamentele FIFA din ultimii ani! În plus, la încheierea « alegerilor », același R. Burleanu avea tupeul și nerușinarea să declare, preluând un clișeu expirat, că și-a « ciuruit » adversarii, nejenându-se deloc ca printre acestia figurau Gheorghe Hagi și Mircea Lucescu, adevărate glorii ale fotbalului românesc!

Vorbim despre un personaj bizar, l-am numit pe R. Burleanu, cocoțat, nu se știe cum si de către cine in fruntea destinelor  fotbalului românesc (chestiunea ar putea fi, mă gândesc, un alt motiv serios de investigație), care nu are nimic comun cu mișcarea sportivă din țara noastră, în general și cu fotbalul, în mod special și care, culmea, are acum pretenția de a deține un nou mandat la conducerea FRF, dupa cel cu totul lamentabil, abia încheiat!

De altfel, “rezultatele” dezastruoase înregistrate pe perioada mandatului Burleanu la conducerea FRF sunt cele mai slabe, fără niciun dubiu, din întreaga istorie a fotbalului românesc!

Efectele unei asemenea “realegeri”, cu totul discutabile, după cum relatează presa sportivă și nu numai, vor avea foarte probabil, în condițiile incompetenței crase a acestui personaj si ale absenței în continuare, din păcate, de rezultate competiționale semnificative pentru fotbalul nostru, reverberatii dintre cele mai nefaste pentru fotbalul autohton.Vom avea un interes tot mai scăzut și reducerea dramatică a numărului de spectatori plătitori la meciurile din ligile naționale de fotbal, cu consecințe legate de dispariția unor echipe cu tradiție din fotbalul românesc, dat fiind indiferența fățișă manifestată de FRF in raport cu acest fenomen. Acest interes tot mai scazut e dat si de dezinteresul cvasitotal al FRF privind crearea unor centre de selecție / pregătire pentru copiii si tinerii interesați să practice fotbalul, schimbul de mâine și viitorul, dacă vreți, ale acestui frumos si foarte popular sport ! »

În încheierea declarației sale, senatorul constănțean face un apel către comisiile specializate din Parlament dar și către Ministerul Turismului de a iniția o verificare a activității FRF și a modului în care s-au desfășurat alegerile recente.

« Solicit Comisiilor specializate ale Parlamentului Romaniei să se autosesizeze și să initieze, cât mai curând posibil, o amplă investigație referitoare la modul în care s-au desfășurat alegerile recente la FRF, precum și a modului de funcționare ale acestei Federații. Așteptăm, in același timp, ca și Ministerul Tineretului si Sporturilor să-și intre in rol și să demonstreze ca există, nu doar pe hârtie !

Nu in ultimul rând, consider că se impune examinarea și re-evaluarea, dacă va fi cazul, a actualului cadru legislativ în care iși desfășoară activitatea FRF, inclusiv din perspectiva unor eventuale propuneri legislative pentru îmbunătățirea și eficientizarea relevantă a activitații acestei Federații, de care depind performanțele într-unul dintre cele mai îndrăgite și populare discipline sportive din țara noastră! »


Mangalia News, 26.04.2018.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply