Dezbateri privind intenția administrației locale de a muta sediul Colegiului Economic Mangalia

1
2310

Joi, 26. 04. 2018, la Colegiul Economic Mangalia, a avut loc o sedință care a avut ca ordine de zi dezbaterea privind intenția administrației locale de a muta sediul Colegiului Economic Mangalia în cadrul căminelor din incinta Liceului Tehnologic „Ion Bănescu”, urmând ca spațiul să fie relocat Școlii gimnaziale „Gala Galaction”.

La întâlnire au participat: primarul municipiului Mangalia, Radu Cristian, consilierul local Mihai Sorin, inspector general-adjunct, Anca Dragomir, inspector pentru învățământul profesional și tehnic, Daniela Frangopol, Șeful Serviciului Proiecte din primăria Mangalia, Popa Ciprian, profesori și părinți, reprezentanți ai Consiliului elevilor din Colegiul Economic.

În deschiderea ședinței, doamna director, Ciobănel Raluca-Simona prezintă poziția Colegiului Economic, aceea că mutarea ar aduce prejudicii materiale și morale celor 930 de elevi ai școlii, ar duce la pierderea acreditării din cauza neîndeplinirii  condițiilor minimale, ar bloca proiectele în derulare, ar duce la pierderea finanțărilor.

Au fost ascultate opiniile cadrelor didactice, ale părinților și ale reprezentantului Consiliului elevilor. Domnul primar a arătat că este deschis  dialogului și că această întâlnire este una constructivă, deoarece a aflat opiniile profesorilor, ale părinților și numeroase aspecte specifice învățământului tehnologic, profil servicii. A precizat, de asemenea, că nu va lua o decizie fără consultarea tuturor directorilor de școli din municipiu. Și, pentru că este importantă opinia elevilor, la finalul ședinței a stat de vorbă cu aceștia, și-a exprimat dorința ca elevii să aibă rezultate bune, și, dacă ei doresc să performeze în acest spațiu, așa va fi.

Concluzia este una optimistă pentru Colegiul Economic Mangalia, care dorește să-și păstreze sediul. Această clădire este un simbol pentru oraș, fiind sinonim cu învățământul economic de calitate din sudul litoralului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

A transmis conducerea Colegiului Economic Mangalia.


Citiți și: Punctul de vedere al elevilor de la Colegiul Economic Mangalia – COMUNICAT

UPDATE:

În urma discuţiilor, Radu Cristian, primarul Mangaliei a concluzionat că reprezentanţii ambelor unităţi de învăţământ au dreptate: şi cei de la Colegiul Economic, dar şi cei de la Școala gimnazială nr.5, care nu are suficient spaţiu pentru desfăşurarea cursurilor.

Decizia a fost ca elevii de la Colegiul Economic să nu mai fie mutaţi într-o altă clădire, întrucât un astfel de demers ar implica şi multă birocraţie, iar de cealaltă parte, administraţia locală urmând să găsească un spaţiu adecvat şi pentru elevii de la Școala nr. 5.


Mangalia News, 26.04.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Decizia asta trebuia luata inainte sa se faca atata scandal si sa fie atata stres pentru cei implicati! Dar inca o data e demonstrat ca acele capete incoronate de la conducerea locala nu vad, nu aud, nu gandesc.

Leave a Reply