Radio ProDiaspora, un radio de VIS!
„Ţi-e dor de ţară? Stai liniştit, Radio ProDiaspora e lângă tine!”

0
1311

Echipa Radio ProDiaspora: Cine suntem? Promotori ai culturii şi tradiţiilor româneşti. Ce dorim? Crearea unui spaţiu informaţional şi cultural unic în care valorile să circule nestingherit. Avem obligaţia să păstrăm tradiţiile şi obiceiurile care sunt tezaurul sufletului românesc, să le păstrăm şi să le ducem mai departe, fiindcă doar aşa vom fi demni să vieţuim pe plaiurile unde s-a zămislit neasemuita alcătuire de cuvinte româneşti…

“Poţi să cutreieri lumea toată şi să te minunezi de rezultatele civilizaţiei, dar nimic nu-i mai fermecător decât călcâiul de pământ pe care te-ai născut.” (Vasile Alecsandri).

Motto: „Ţi-e dor de ţară? Stai liniştit, Radio ProDiaspora e lângă tine!”

La începutul lunii mai 2018, se împlinesc nouă ani de existenţă a postului de radio „ProDiaspora”, unul dintre cele mai cunoscute posturi de radio româneşti care pot fi accesate on-line, atât de către românii de acasă cât şi de cei din afara perimetrului naţional.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Pe 1 mai 2009, emitea pentru prima dată, au trecut de atunci aproape 9 ani, perioadă în care Radio ProDiaspora şi-a confirmat valoarea şi rolul în peisajul cultural românesc.

Într-o lume al cărei ritm ameţitor ne consumă adesea toate energiile şi ne estompează trăirile printr-o impusă rutină zilnică, Radio ProDiaspora reprezintă alternativa – spatiul cu muzica, prezenţă distinctă în peisajul sonor înconjurător. Iată că s-au împlinit cei opt ani de existenţă, iar micul post de radio supunându-se rigorilor necesare unei bune dezvoltări, a crescut mare, s-a făcut cunoscut, desigur, graţie internetului, în Europa, cele două Americi, Asia, Africa de Sud, inclusiv la Antipozi, în Ţara Cangurului.

Cu fondul sonor al radioului și cu paginile scrise ale revistei ProLitera se aduce în prim plan viața de zi cu zi din țara noastră, evenimente care ne macină sufletele, se amintesc, se păstrează și se duc mai departe tradițiile și obiceiurile – tezaurul sufletului românesc.

Radio ProDiaspora este și fondatorul Asociației ProDiaspora e.V. care susține și promovează arta și cultura românească de reală valoare în spațiul autohton, european și internațional. Asociația este formată din oameni minunați, adunați într-un proiect de voluntariat, români pasionați de ideea de a face ceva pentru diaspora, declarând că se bazează pe conceptele-cheie: interacțiune, solidaritate, utilitate, dialog, autenticitate, comuniune și tradiție mobilă.

Iubirea călăuzește sufletele celor care de opt ani trudesc cu pasiune la acest post de radio și la revista de cultură. Și cum dincolo de zonele de umbră și temeri existente în viața noastră suntem definiți prin ceea ce dăruim, echipa ProDiaspora alegând lucruri pe cât posibil de frumoase, interesante și folositoare din lume, le dăruiește cu iubire celor care așteaptă „hrana” sufletească în “dar, spre îmbogățire”.

Un „Radio de vis” în imaginaţia noastră, cu speranţa să fie iubit şi plăcut de cei care îl ascultă, câştigând astfel tot mai multă notorietate!

LA MULȚI ANI, RADIO ProDIASPORA!


Mangalia News, Miercuri, 11 mai 2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply