VIDEO | Tibi Uşeriu, performanţă istorică! A câştigat pentru a treia oară consecutiv Maratonului Arctic Ultra 6633. “Am terminat! Măi, am intrat într‑o furtună, patru ore, ai de capu’ meu!”

0
305

Tibe­riu Uşe­riu a câş­ti­gat cur­sa de plus 350 de mile a Mara­to­nu­lui Arc­tic Ultra 6633, el ajun­gând la ulti­mul punct de con­trol, Tuk­toya­k­tuk, la puţin timp după ora loca­lă 16.00. Româ­nul s‑a impus pen­tru a tre­ia oară con­se­cu­tiv în mara­to­nul con­si­de­rat cel mai dur din lume. Cei­la­lţi trei români care au luat star­tul au aban­do­nat în pri­me­le două zile.

Tibi Uşe­riu a par­curs pes­te 380 de mile în mai puţin de 173 de ore şi a supor­tat con­di­ţii extre­me de tem­pe­ra­tu­ră, sufe­rind dege­ră­turi şi umflă­tu­ri ale feţei, dar nu a aban­do­nat.

Am ter­mi­nat! Măi, am intrat într‑o furt­u­nă, patru ore, ai de capu’ meu! O fost cât pe ce să mă scoa­tă ăştia! Deci o fost ceva… ai de capu’ meu! La miş­to… o fost cirea­şa de pe tort!

Mă bucur c‑am terminat‑o. Îi mult, mult mai grea decât ce‑o fost îna­in­te. Dec ulti­ma par­te, asta de 160 de kilo­me­trim îi numai urcări şi cobo­râri, exact ca pri­ma, după aia aproa­pe 300 de kilo­me­tri de ice-road, ceea ce m‑o mân­cat. Dar aşa, per total, e mult, mult mai grea decât ce‑o fost în anii tre­cu­ţi. Dar na, de asta am venit: să o ter­min, şi mă bucur şi că am câştigat‑o.

Con­ti­nu­a­rea, pe prosport.ro


Susține cotidianul online Mangalia News.
Poți dona aici:
Mulțumim pentru sprijin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam sa adaugati un mesaj
Va rugam sa introduceti numele