Ministerul Economiei a finalizat negocierile cu Damen Shipyards Group. Statul român va deveni acţionar majoritar la şantierul Naval DMHI Mangalia

0
2632

farmec.ro
carturesti.ro%20

Decizie istorică. 2.700 de angajaţi de la Şantierul Naval 2 Mai Mangalia răsuflă uşuraţi: Statul va deveni acţionar majoritar, cu 51%, după ce s-a înţeles cu olandezii de la Damen. Este pentru prima dată în ultimii 28 de ani când statul preia controlul unei companii.

Statul român va deveni acţionar majoritar la şantierul Naval DMHI Mangalia, cu un pachet de 51%, în timp ce olandezii de la Damen Shipyards Group vor deţine 49%, potrivit oficialilor de la Ministerul Economiei.

“Negocierile dintre statul român şi investitorul strategic interesat în şantierul Naval DMHI Mangalia au fost finalizate. Şantierul Naval 2 Mai S.A Mangalia va renunţa la exercitarea dreptului de preferinţă cu privire la achiziţia pachetului de acţiuni deţinut de Daewoo Shipbuilding&Marine Engineering la societatea Daewoo Mangalia Heavy Industries S. A Mangalia, urmând ca, ulterior, Damen Shypyards Group să cesioneze, cu titlu gratuit, către şantierul Naval 2 Mai S.A, 2% din pachetul de acţiuni, astfel încât structura de acţionariat a Societăţii Mixte care rezultă în urma asocierii să arate astfel:

51% şantierul Naval 2 Mai S.A, 49% Damen Shipyards Group”, spun oficialii de la Ministerul Economiei.

 Oferta fermă autentificată va fi depusă în scris în cursul zilei de astăzi la sediul şantierului Naval 2 Mai. După Adunarea Generală Extraordinară a acţionarilor SN 2 Mai SA Mangalia, care va avea loc în data de 30 martie, partea română va intra în discuţii pentru elaborarea statului societăţii mixte.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Este pentru prima dată în ultimii 28 de ani când statul român preia controlul asupra unui obiectiv industrial strategic privatizat. Din calitatea de acţionar majoritar putem să protejăm eficient interesele statului român şi putem să protejăm inclusiv forţa de muncă înalt calificată de la şantierul Naval”, a declarat Dănuţ Andruşcă, ministrul economiei. (sursa: zf.ro/companii). 



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply