Olandezii de la Damen preiau Șantierul Naval Mangalia. Statul român este acționar majoritar

0
1605

Radio Constanta: Criza Şantierului Naval Mangalia se apropie de final.
Negocierile dintre Statul român şi olandezii de la Damen s-au încheiat cu o înţelegere – lucru confirmat de către purtătorul de cuvânt al ministrului Economiei, Alexandru Macoveiciuc.

Statul va deveni acţionar majoritar, preluând 51% din pachetul de acţiuni, restul revenind olandezilor de la Damen.

Au ramas încă multe subiecte importante de lămurit, negocierile continuă, dar înţelegerea este ireversibilă.

Statul român devenind acţionar majoritar, va fi apărat interesul naţional, se păstrează specialiştii şi se încearcă readucerea angajaţilor care au părăsit deja şantierul.

Pe de altă parte, însă, sindicaliştii nu renunţă la protestele programate pentru astăzi, de la ora 12,30, în faţa Ministerului Economiei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

300 de salariaţi sunt în drum spre Capitală – ne-a declarat liderul Sindicatului, Laurenţiu Gobeajă.

Ei cer un calendar concret privind transferul de acţiuni, informarea corectă şi transparentă a salariaţilor, un plan managerial care să vizeze redresarea financiară a companiei, dar şi creşterea salariilor, în acest moment cele mai mici din industria navală românească.

Sindicaliştii Şantierului Naval Mangalia vor și menţinerea măcar a celor 1.800 de locuri de muncă.

Situaţia financiară a companiei a dus la plecarea, în ultimul an şi jumătate, a peste 700 de lucrători, iar negocieri privind majorarea lefurilor nu au mai avut loc de 3 ani.

Damen mai deţine în România şantierul naval Galaţi, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 548,3 milioane de lei (121,8 milioane de euro) şi un profit net de 1,1 milioane lei, cu aproximativ 2.200 de angajaţi. (radioconstanta.ro, 22.03.2018).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply