OPINIA MEA: Barurile de noapte, sălile de jocuri și cluburile nu sunt locuri unde MINORII ar trebui să intre!

0
1106

Sâmbătă seara am ieșit, împreună cu gașca, la un club în Mangalia. Am așteptat să ne așezăm la masă, iar in acest timp, mai mulți tineri cu vârste cuprinse între 14-16 ani erau la o zi onomastica, nimic ieșit din comun. Suntem toți oameni, toti avem dreptul să ne distrăm. Fiind a treia oară pe anul acesta când am intrat în acel club, am înțeles că nu s-au luat măsuri în ceea ce privește selectarea clientelei după o anumită oră si nici consumul de alcool către minori nu a încetat. Am spus consumul, nu vânzarea. 

Pe la ora 01.00, am iesit afară, să iau o gură de “aer” și am observat trei flăcăi care se tot ghionteau. Inițial am zis că se joacă, dar de fapt unul mai măricel îi dădea pumni în stomac colegului, ca să vomite alcoolul consumat, pe motiv să nu ajunga beat acasă…

Am încercat să le explic că nu este cea mai bună modalitate de a-i scoate alcoolul si m-am îndreptat către unul din băieții din personal să-l întreb de ce le-a dat alcool acestor minori, iar răspunsul lui a fost: “Și eu ce să le fac ? Nu eu le-am vândut alcool, au venit cu el de acasă!”…

Dezamăgită de încercarea mea de a le aduce la cunoștință copiilor că nu este ok ceea ce fac, am intrat si mi-am văzut mai departe de ale mele. Totusi ieșisem in oras să mă simt bine, nu să le dau educatie unor copii de ceea ce e bine să facă atunci când ies in oras.

După vreo alte două ore în care mi-am văzut de-ale mele, am zis să mă duc iar sa mai trag o gură de “aer” si de data asta am mers in locul special amenajat pentru “aer”…, când acolo, am dat peste alti doi care se certau pe subiectul ”care e mai șmecher”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Unul de 16 ani incerca sa ii aduca la cunostinta celuilalt câte țigări fumează el pe zi și câte pahare cu alcool băuse în acea seară…

Jignită de faptul că trebuia să aud astfel de ”conversație”, m-am băgat în seamă și l-am întrebat: “Măi, băiatule, dar mama ta știe ce faci tu acum?” Răspunsul lui a fost: “Mama mea știe că are un băiat cuminte, șef de promoție la Liceul ….. și mă lasă să fac ce vreau eu!”.

Subestimată de un copil si persiflată de atitudinea lui total necontrolată, atât în gesturi cât și în vocabular, nu m-am putut abține și i-am zis: “Dacă sun acum la Poliție, esti constient de faptul că s-ar putea să ajungi la școala de corecție, pentru consum de alcool în spațiu public, iar din cauza ta si a celor ca tine, acest local s-ar putea închide?”

La care el mi-a răspuns foarte lejer: “Nu mă interesează, mă p*s pe clubul lor, mă scoate mama, la fel cum m-a scos și dățile trecute, am două capete de acuzare până acum. Sunt șmecher!!”

Am rămas blocată de nesimțirea lui și am preferat să plec. Nu aveam cu cine să vorbesc.

Am luat decizia de a face public acest lucru, pentru ca trebuie inteles că acest consum abuziv de alcool de către minorii orașului nostru nu duce la un viitor bun, la o imagine bună. Autoritățile trebuie să ia masuri in aceasta privință, iar cluburile trebuie să ăși selecteze ÎN MOD CONSTANT CLIENTELA.

Să se facă un program strict si să se respecte. De la ora 00.00, acei copii nu mai aveau ce căuta în acel local. Punct. Indiferent că sunt consumatori, sau nu. Se pare că nimănui nu-i este frică de lege și nici de aplicarea ei.

Wonder woman from Mangalia.

P.s. Promit că data viitoare voi face și poze.


Mangalia News, 21.03.2018. (foto generic: internet).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply