Atenție! Minivacanță la orizont! Ce libere mai au românii în 2018

0
1053

farmec.ro
carturesti.ro%20

Salariații de la stat și cei din mediul privat s-ar putea bucura de o minivacanță de patru zile, cu ocazia Paștelui. Prima și a doua zi de Paște sunt zile nelucrătoare de sărbătoare legală, în care salariații primesc timp liber, conform Codului Muncii. Dat fiind faptul că, în fiecare an, primele două zile de Paște pică duminică și luni, de Sărbătoarea Învierii Domnului vom avea parte de o minivacanță de trei zile: sâmbătă, duminică și luni. (7, 8 și 9 aprilie).

Totuși, perioada de pauză s-ar putea prelungi, dacă președintele Klaus Iohannis va promulga proiectul de lege care prevede ca Vinerea Mare să fie inclusă pe lista zilelor libere legale. Sigur, pentru ca această prevedere să intre în vigoare, este nevoie ca legea, odată promulgată, să fie publicată în Monitorul Oficial.

CE ALTE ZILE LIBERE MAI AVEM IN 2018

Indiferent ce se va întâmpla cu liberele de Paște, vestea și mai bună este că se anunță o altă minivacanță la orizont. Asta pentru că, Ziua Muncii, 1 Mai, cade anul acesta într-o marţi, ceea ce înseamnă că bugetarii ar putea avea liber şi luni.

Trei săptămâni mai târziu, e rost de încă două zile libere cu ocazia Rusaliilor, pe 27 şi 28 mai. De asemenea, Ziua Copilului, 1 iunie, pică într-o vineri. Cu alte cuvinte, ultima săptămână din mai va începe și se va încheia cu câte o minivacanță.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Dacă Adormirea Maicii Domnului se sărbătoreşte miercuri, pe 15 august, de Sfântul Andrei, 30 noiembrie, care va pica vineri, angajaţii vor începe weekendul mai devreme şi vor avea astfel mai multe zile la dispoziţie pentru a sărbători.

Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, nu îi ajută pe români de data aceasta. Ea se va sărbători într-o sâmbătă. Ultimele zile libere ale lui 2018 sunt cele de Crăciun. 25 şi 26 decembrie vor pica marţi şi miercuri. În aceste zile, angajatorii sunt obligaţi să dea liber salariaţilor. (telegrafonline.ro, 08.03.2018).


Trimite-ne Știrea ta!

[wpforms id=”87303″]

[subscribe-by-email-form]



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply