ŞANTIERUL DAEWOO MANGALIA: ambasadorul Italiei şi reprezentanţii Fincantieri, la discuţii cu ministrul Economiei

0
3448

ŞANTIERUL DAEWOO MANGALIA: ambasadorul Italiei şi reprezentanţii Fincantieri, la discuţii cu ministrul Economiei.

Angajaţii Şantierului Naval Daewoo Mangalia aşteaptă cu sufletul la gură un deznodământ al crizei declanşate odată cu anunţul coreenilor privind vânzarea pachetului majoritar de acţiuni pe care îl deţin la DMHI. Olandezii de la Damen păreau a fi cumpărători cerţi şi salvatori ai situaţiei dificile prin care trece şantierul, moment în care fostul premier Mihai Tudose a anunţat că statul român vrea să devină acţionar majoritar! De la acel moment şi până în prezent, Ministerul Economiei nu a mai oferit nici o informaţie concretă asupra viitorului DMHI, fapt care a alimentat neliniştea angajaţilor din şantier.

Ba, mai mult, au apărut informaţii cum că statul român negociază şi cu italienii de la Fincantieri – printre cei mai mari constructori de nave din lume, cu afaceri anuale de peste 4 miliarde euro, care controlează și grupul norvegian Vard, proprietarul șantierelor navale din Tulcea și Brăila.

În cursul zilei de marţi, 6 martie, italienii s-au aflat la Ministerul Economiei. Mai exact, spun sursele noastre, ministrul Economiei s-a întâlnit la minister cu ambasadorul Italiei şi cu reprezentanţii Fincantieri.

Potrivit surselor noastre, miercuri ministerul urmează să transmită un comunicat de presă, dar nu despre o eventuală preluare a şantierului de către italieni, ci despre discuţiile de marţi şi despre faptul că în data de 7 martie nu era un termen clar de finalizare. Aceleaşi surse ne-au mai declarant că italienii nu vor acţiuni ale şantierului, ci managementul companiei, spre deosebire de Damen, care vrea pachetul majoritar. Statul român nu a decis momentan cu cine să parafeze o înţelegere, dar intenţia părţii române rămâne de a prelua pachetul majoritar.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

A.C, replicaonline.ro, 06.03.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply