Colorate artificial şi pline de aditivi ce creează dependență, MĂSLINELE sunt Inamicul Public Nr.1 și duc la apariția cancerului gastric!

0
1506

farmec.ro
carturesti.ro%20

Romania detine un loc fruntas in cazuistica mondiala, in ceea ce priveste numarul cazurilor de cancer gastric.

Dupa ’89, odata cu democratizarea tarii si distrugerea cercetarii si controlului alimentar de la ICA – Baneasa, treaba a mers struna pentru toti cei care au adus produse alimentare dubios de colorate si bogat aditivate in tara.

Maslinele, in functie de gradul de maturitate, pot fi verzi sau maro inchis. Cele maro nu sunt toate omogen colorate. Pentru a le da un aspect comercial menit “sa-ti ia fata”, maslinele sunt tratate cu niste compusi organici cu fier, (gluconatul feros si lactatul feros), compusi care prin oxidare le fac extrem de negre si de stralucitoare.

Măslinele negre arată poate extrem de apetisant pentru unii, nu putini la numar, sunt foarte gustoase şi probabil unul din cele mai consumate produse alimentare ale românilor. Nu sunt însă la fel de sănătoase pe cat ne-am astepta. Dar asta nu mai este de mult timp o surpriza pentru cumparatorul din Romania!

Măslinele negre sunt măsline verzi înnegrite prin oxidare, artificial.

Sunt gustoase, dar nu foarte sănătoase deoarece atacă mucoasa gastrică. Cele mai sănătoase sunt măslinele verzi sau cele uscate, asemeni stafidelor, avand un aspect  carateristic de prune zbârcite.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Aditivi alimentari utilizati in procesarea maslinelor verzi in vederea obtinerii maslinelor “negre”:

acid ascorbic – de evitat;

acid citric – produs cancerigen. A nu se confunda cu Vitamina C;

acid lactic – intoleranta;

alginat de sodiu – de evitat pe cat posibil;

benzoat de sodiu – un conservant care, in ficat, da … BENZINA!

glutamat de sodiu – da dependenta si arde celula nervoasa. Am mai scris despre aceasta oroare de origine japoneza dar putini au catadicsit sa citeasca articolul;

gluconatul feros – considerat inofensiv pentru industrie dar destul de nociv pentru oameni;

lactat feros – acelasi lucru ca mai sus doar ca este vorba de o alta substanta;

sorbat de potasiu – de evitat in absolut orice produs.

Consumul in exces de masline negre poate duce la cancer, ateroscleroza, boli cardiovasculare, Alzheimer, Parkinson, diabet etc.

Cum recunoastem colorarea artificiala?

Pe un ou sau cartof punem cateva feliute de maslina neagra si lasam cca 1/2 ora. Scuturand apoi feliutele, observam urmele lasate de maslinele negre pe cartof sau pe ou!

Simplu nu?

Sau le punem in apa clocotita o perioada de timp. Vom observa cum colorantul in exces iese in masa de lichid! Si sarea in exces …

Ce masuri iau autoritatile in urma studiilor APC, ANPCPPS si teoretic ANPC?

Nici una! Absolut nici una!

Ati auzit cumva de vreun proces intentat vreunui producator roman sau strain care ar fi abuzat de aditivi? Sau care fabrica mezeluri fara carne? NU!

Si nici nu o sa auziti vreodata de asa ceva pentru ca e deja un blat national in domeniu! Fara asa ceva totul e doar circ televizat, un basm, o minune care sta 3 zile pe sticla pe banii contribuabililor romani evident. Care contribuabili gasesc in continuare la raft exact produsele incriminate.

Ce masuri iau altii?

Interzic comercializarea sau verifica la sange concentratia de coloranti utilizata.

Ce masline va recomand pentru consum:

sau

Autor: dr. ing. bioch. Mihai Rissdörfer, Jurnalul Bucureștiului.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply