Firmele pot cere acum bani europeni pentru a încadra ucenici și stagiari!

0
383

Firmele și alți angajatori din România se pot înscrie la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) pentru a obține fonduri europene pentru încadrarea și plata unor ucenici și stagiari, prin două proiecte europene pentru care s-au semnat, luni, contractele de finanțare.

Cele două proiecte, în valoare totală de 9,7 milioane de euro, instituie schemele naționale de ucenicie și stagii și oferă sprijin financiar nerambursabil angajatorilor care organizează programe de ucenicie la locul de muncă și/sau stagii pentru absolvenții de învățământ superior, a informat Ministerul Fondurilor Europene, printr-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Astfel, angajatorii care organizează programe de ucenicie și/ sau programe de stagii pot depune la ANOFM/ AJOFM solicitări pentru sprijin financiar nerambursabil, prin intermediul acestor măsuri, după cum urmează:

Angajatorul care încheie un contract de ucenicie beneficiază de 1.125 lei/lună/ucenic, în perioada de derulare a contractului (12 luni, 24 luni, 36 luni, în funcție de nivelul de calificare al programului).
Angajatorul care încheie un contract de stagiu beneficiază de 1.350 lei/lună, în perioada derulării contractului de stagiu (6 luni).

Solicitările de sprijin financiar se pot depune la Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din regiunile eligibile: Nord-Est, Nord-Vest, Sud–Vest Oltenia și București-Ilfov.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Contactele AJOFM le puteți găsi pe site-ul ANOFM.

Mai mult, pe startupcafe.ro, Luni, 19 februarie 2018.


 


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply