Banca Mondială, Primăria Constanța și Albă ca Zăpada

0
47

Astăzi am crezut că trăiesc în cel mai frumos oraș din România. O dezbatere organizată de autoritățile locale și de Banca Mondială, în Constanța, despre orașele-magnet, a pus orașul în fața unei oglinzi fermecate.

Îmi imaginez cum primarul Constanței se uita în această oglindă, ca vrăjitoarea din Albă ca Zăpada și întreba:

– Oglindă, oglinjoară, cine-i cel mai frumos oraș din țară?

Oglinda îi răspundea fără să se gândească foarte mult că e Constanța, dar că unii oameni răi spun – mincinoșii – că e Clujul.

Total fals, ne asigură primarul, Clujul e frumos numai pentru că oamenii lor îl vorbesc de bine, au oglinzi mai prietenoase. Aici, la noi, oamenii sunt răi și nu vor să recunoască în ce oraș minunat trăim.

După întâlnirea de astăzi, primăria a trimis un comunicat de presă în care a punctat lucruri reale și interesante. De exemplu, că experții Băncii Mondiale au prezentat și rezultatele unui sondaj realizat la nivel național, cu privire la percepția pe care o au românii despre Constanța și potențialul său. Conform acestui sondaj, 22,2% dintre români ar alege să se mute la Constanța. De asemenea, conform sondajului, peste 10 milioane de români au vizitat Constanța în ultimii 5 ani, acest aspect indicând potențialul deosebit pe care îl are Zona Metropolitană Constanța din punct de vedere turistic, potrivit Primăriei Constanța.

Iată ce spune raportul Băncii Mondiale la capitolul: „Unde vor oamenii de fapt să se mute”. Constanța nu este pe primele locuri, iar motivele celor care vor să vină aici sunt (și) de ordin familial.

Continuarea, aici: 100.ro/banca-mondiala-primaria-constanta-si-alba-ca-zapada


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm scrieți comentariul
Vă rugăm să scrieți numele dvs. aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.