MANGALIA NEWS – Mesaje primite la cea de a VI-a ANIVERSARE

0
1530

Primul mesaj, în avanpremieră, l-am primit de la conf. univ. dr. Aurelia LĂPUȘAN, ”doamna Publicisticii dobrogene”, așa cum am numit-o cu aleasă stimă și cu mare drag, de fiecare dată. Mesajul l-am publicat și ca editorial special, separat.

La aniversare. Faptele Mangaliei sub lupa… Mangaliei News

Mangalia este copilul meu de suflet. O iubesc pentru farmecul ei, pentru unicitatea pe care și-a păstrat-o, pentru copleșitoarea ei istorie, pentru oamenii calzi, respectuoși, ospitalieri. Mangalia este pentru mine, dintre toate orașele Dobrogei natale, altfel.  Este orașul care ni s-a lăsat dezgolit filă cu filă, în lunga noastră cercetare documentară pentru una dintre cele mai frumoase monografii pe care le-am semnat împreună cu coechipierul meu, Ștefan Lăpușan. Mangalia a avut atunci orgoliul de a se lăsa copleșită de superlative. Misterioasă, ambițioasă, feciorelnică, plină cu nurii istoriei sale.

După 1990, Mangalia a avut mai multe publicații. Efemere, lipsite de susținere și  suport financiar. Dar cum am putea trăi izolați, fără acces la informații, fără comunicare cu lumea exterioară. Ce ar fi societatea fără presă? Nici nu ne putem imagina.

Însă cum mai definim presa de astăzi? Un domeniu de activitate ca oricare altul? Un martor omniprezent, ideal neutru sau imparţial, călăuzit de principii libertare, ale veridicităţii şi bunei credinţe? Cu responsabilitate faţă de realitatea şi integritatea faptelor, evenimentelor şi opiniilor?

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Greu de răspuns într-o societate în care se schimbă prea des și repede macazul. Să acceptăm că media este un serviciu de comunicare în slujba a doi stăpâni: realitatea şi publicul. Doi stăpâni incomozi, pretențioși,  care ridică nenumărate probleme.

Media de-acum rămâne o fereastră deschisă spre lume, dar nu spre oricare lume, ci spre cea pe care tocmai noile mijloace o construiesc şi o reconstruiesc.

În acest context ziaristul înfăptuieşte în chip deliberat un act public, este direct răspunzător faţă de publicul în numele căruia îşi exercită profesia, pe care încearcă să-l conducă onest într-o realitate eterogenă, continuu bombardată cu evenimente care trebuie selectate şi ierarhizate.

Iată că Mangalia are de șase ani o publicație on line care îi oferă fața realităților cotidiene, opinii, divertisment, informații de interes public. De șase ani, niște oameni pasionați, responsabili, preocupați de viața localității lor, pun în acest sat global care este internetul faptele Mangaliei. Și au audiență, au utilizatori unici, cum se numesc acum clasicii consumatori de informație, au o construcție identitară care oferă dimensiune  brandului de oraș.

Sigur, șase ani nu înseamnă mult, privit calendaristic. Dar înseamnă enorm pentru echipa care a reușit să dea Mangaliei News viață, continuitate, consistență, profesionalism.

La mulți ani rodnici, tuturor!


Tot în avanpremieră, am primit un mesaj de la Isabella Onofrei, corespondenta noastră dragă din Houston, Texas, Statele Unite ale Americii:

”Vineri, 23 februarie, sarbatoriti 6 ani de cand v-ati lansat. Multumim, Mangalia News, pentru ca ne ajutati sa fim informati la zi cu stiri despre Mangalia, din sudul litoralului romanesc si din lumea larga!!! Happy Anniversary!!! Felicitari pentru tot ceea ce faceti!!!!”

MN: Noi vă mulțumim, dragii noștri, pentru că vă simțim aproape, deși între noi se află un continent și un ocean… Ne bucurăm pentru că vom fi împreună în proiectul Arca TV USA, Houston, Texas și vom construi un pod trainic între românii din Diaspora și cei de acasă. Vă îmbrățișam și vă iubim. MN.


De la Limanu, ne-a scris domnul primar Daniel Georgescu, un mesaj cu totul special, pe care îl apreciem în mod deosebit!

MANGALIA NEWS este un produs mass-media obiectiv, echidistant si corect informat. Sunt un cititor fidel si ma bucur că intotdeauna identific reportaje de calitate si actualitate. Va felicit pentru determinarea dumneavoastra de a mentine un standard profesional ridicat, mai ales in contextul in care, in ultimii ani,  numarul publicatiilor de valoare s-a diminuat.  

Mangalia News este pentru mine un barometru al realitatii cotidiene si un sprijin de incredere in formarea unei opinii. Consider ca este nevoie de jurnalisti obiectivi, iar prezenta dumneavoastra pe piata, timp de 6 ani,  demonstreaza apetitul publicului pentru informatii reale, analize echidistante si materiale interesante pentru comunitatea noastra.

Felicit intreaga echipa pentru eforturile depuse pana acum si va urez “La multi ani”!


Vă mulțumim pentru mesajul aniversar transmis, domnule Primar Daniel Georgescu! Suntem deosebit de onorați de aprecierile dumneavoastră și vă asigurăm că vom păstra același echilibru editorial în materialele pe care le vom publica.

Ne străduim să reflectăm cât se poate de firesc, de normal, realitatea cotidiană de aici, de la malul Mării Negre și să punem în valoare inclusiv sudul litoralului, cu stațiunile 2 Mai și Vama Veche.

Comuna Limanu are ce arăta turiștilor care vin aici în număr impresionant de mare, în perioada estivală: evenimente, divertisment cât cuprinde, festivaluri de artă, folk, rock, muzică tânără etc. Pentru că, la Limanu, 2 Mai și Vama Veche, SE POATE!

Toate aceste evenimente, precum și știrile locale de pe întreg parcursul anului se reflectă și în paginile cotidianului online Mangalia News.

Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți bine pentru comunitate.

(Mangalia News, 23.02.2018).


Slagiana Vesici, președintele Asociației Cultural-Educativă “Zestrea Callatiană” din Mangalia, ne-a adresat acest frumos mesaj aniversar, pentru care-i mulțumim și-i promitem că vom fi, în continuare, alături de dânsa în acest valoros proiect:

”Mult îndragită redacție a cotidianului online MANGALIA NEWS,

Cea de-a șasea aniversare imi oferă plăcutul prilej de a vă adresa cele mai cordiale urări de bine și sincere felicitări întregului colectiv, pentru contribuția semnificativă la informarea corectă și obiectivă a comunității, prin imparțialitate, promptitudine și profesionalism.

Realizările dumnevoastră au cunoscut o ascensiune permanentă, iar pașii măiestriei cu care ați înaintat sunt răsplătiți totodată, de fiecare cititor în parte. Prin dumneavoastră, am păstrat vii acțiunile de succes ale orașului nostru, am cunoscut noi inițiative si ne bucurăm in continuare de un schimb considerabil de informații de actualitate și mare interes public.

Cu recunoștință, transmit toată aprecierea și stima domnului profesor Traian Lupu, pentru calitatea sa de coordonator de programe și pentru implicarea minuțioasă în evoluția considerabilă a celui mai cunoscut cotidian online din zona noastră.

Personal, vă adresez sincere multumiri și pentru susținerea valorilor cultural-educative promovate de asociația noastră, care își propune sa contribuie la înclinarea cetățenilor către arta populară, în spiritul obiceiurilor și tradițiilor populare.

Vă doresc să răsăriți precum soarele și să străluciți ca stelele, întru mulți ani! Mult succes, MANGALIA NEWS! 

Cu aleasă considerație,

Asociația Cultural Educativă “Zestrea Callatiană”,

Președinte, Slagiana Vesici.


Mulțumim, Slagiana.

Felicitări, pentru tot ceea ce faceți, împreună cu draga noastră prietenă Tinca Răcaru și cu toți ceilalți, frumos și trainic, pentru copiii Mangaliei. Și nu numai pentru copii, ci și pentru cei de toate vârstele, cu inima de copil! 🙂

Ansamblul folcloric ZESTREA să poarte Zestrea Callatiană peste tot în lume!


Prof. univ. dr. Ioan Iacob, Universitatea Româno-Americană București, Clubul Presei Transatlantice:

La mulți ani, domnule profesor Traian Lupu!

La mulți ani, ‘Mangalia News’!

Printr-o întâmplare fericită a destinului, am stabilit o comunicare (și o colaborare fantastică, de necrezut aproape) cu un site profesionist de știri, “Mangalia News”, care aflu că își serbează șase ani de existență.

Întrucât întotdeauna în spatele unor lucruri și realizări se află oamenii, aș vrea să transmit acum de două ori urarea LA MULȚI ANI !

O dată pentru inimosul și extraordinarul profesor Traian Lupu, coordonatorul acestui proiect remarcabil (care a devenit partener media al unui alt proiect îndrăzneț și excepțional, canalul de televiziune “Arca TV” din Houston, Texas, coordonat de excepționalul jurnalist american Lucian Blaga).

Și apoi, desigur, pentru “Mangalia News”!

Cu cele mai calde urări (chiar dacă a început acum să ningă la București), în anul Centenarului Marii Uniri,

Ioan Iacob, Jurnalul Bucureștiului, 22.02.2018.


Vă mulțumim, Excelență, drag și stimat prieten. Vă așteptăm cu mare drag pe la noi, la Mangalia… News! 🙂


LA MULTI ANI, MANGALIA NEWS!!!

Felicitari tuturor, pentru informarea corecta a cetateanului. Personal, va multumesc pentru sustinerea valorilor culturale. 

Sase ani de munca, sacrificii, truda, bucurii si satisfactii pentru ca noi, cititorii sa fim informati si promovati. Va multumesc, domnule profesor Traian Lupu, pentru sprijinul si colaborarea noastra, pentru ideile si cooperarea la ”nășirea” frumoasei denumiri a paginii ”IA DE LA MALUL MĂRII”. Multumesc pentru incurajare, impuls si promovarea frumoasei mele Colectii Etnografice.

IA DE LA MALUL MARII va ureaza: MULT SUCCES, MANGALIA NEWS!

Felicitari, intregului colectiv!

Cu admiratie si respect,

Tinca Răcaru, 23.02.2018.


T.L – Mangalia News: Vă mulțumim din toată inima, stimate domnule director. Ne onorează mult mesajul dumneavoastră și ne obligă pentru încă 60 de ani! 🙂 Să fim Mereu împreună! Doamne ajută.


LA MULȚI ANI, MANGALIA NEWS!

Vă mulţumim pentru că faceţi parte din viaţa noastră în fiecare zi.

Vă mulţumim pentru gândurile bune şi cuvintele pline de încărcătură emoţională transmise cu fiecare ocazie.

Vă simţim alături de noi şi ne motivează să obţinem în continuare rezultate deosebite de care ne putem bucura împreună. 

Vă suntem recunoscători pentru că susţineţi sportul, cultura, arta, promovaţi frumuseţea şi talentele acestui oraş dar şi pentru că semnalaţi cele mai importante probleme cu care se confruntă comunitatea noastră.
Aveţi tot respectul nostru! 

Mangalia are nevoie de dvs. La mulţi, mulţi ani de activitate!

Lepadatu Mugurel – MC Ball Mangalia.


Mulțumim, Mugurel Lepadatu, Mulțumim, MC Ball Mangalia.
Tot ceea ce faceți pentru copiii și nepoții noștri este de admirat și, normal, de sprijinit cu mare drag! 🙂 Suntem Mereu aproape!

Menabit Ozzy: LA MULȚI ANI DE ACTIVITATE, MANGALIA NEWS!  În toți cei 6 ani de la înființare, Mangalia News a devenit parte din viața noastră. Pe lângă faptul că ne informați despre tot ceea ce privește Mangalia sau ceea ce se întâmplă important în lume, ne oferiți multe ocazii de a trăi sentimentul de apartenență la comunitate. Păstrați-vă obiectivi în continuare! LA MULȚI ANI!


Mulțumim, prietene Ozzy. Ne onorează mesajul primit și vom respecta ceea ce am mai spus de fiecare dată în asemenea momente aniversare: Mangalia News va continua să păstreze aceeași linie de conduită editorială neutră, creatoare, pozitivă și va oglindi preocupările cotidiene ale cetățenilor din Mangalia și din sudul litoralului, vom continua să fim un liant firesc și necesar între cetățeni și autoritățile locale, între turiști și posibilii investitori, pentru ca Cetatea și întreaga zonă să prospere! Ținem aproape! Rubricile cotidianului online Mangalia News sunt deschise cetățenilor, aleșilor locali și, bineînțeles, tuturor cititorilor noștri.


Cristian Cealera: La Mulți Ani, Mangalia News! Aventura continuă…

La mulți ani, Mangalia News!

Mangalia este un oraș minunat, cu povești extraordinare și cu o istorie milenară. Nu ai cum să nu te îndrăgostești de bătrânul polis Callatis, cel întemeiat acum peste 2400 de ani de războinicii dorieni.

Muzeul Callatis, ruinele cetății antice (presărate pe tot cuprinsul orașului modern), Mormântul Princiar de la Documaci, Cetatea de la Albești sunt doar câteva dintre obiectivele care dau un aer inedit acestei zone.

Spiritul Mangaliei a supraviețuit mii de ani grație acestor istorii și povești ale sale. De-a lungul veacurilor, cărturarii au scris despre magia Callatisului, a Pangalei, a Mankaliei, a Mangaliei…

Și astăzi, cărturarii secolului XXI poartă mai departe această străveche misie și luptă pentru a menține viu și nealterat spiritul acestei așezări extraordinare.

Eu personal, Cristian Cealera, cel îndrăgostit iremediabil de poveștile frumoasei noastre Dobrogea vreau să urez astăzi un călduros La Mulți Ani, povestitorilor și profesioniștilor de la “Mangalia News”, cu ocazia împlinirii celor șase ani de existență.

La Mulți Ani, Mangalia News! Aventura continuă…


N.red. Sunt multe alte mesaje aniversare pe pagina noastră de Facebook, primite de la prietenii ziarului Mangalia News. Le mulțumim cu drag tuturor celor care ne-au scris și… Ținem cât mai aproape!

Vă mulțumim din suflet, dragi prietene și dragi prieteni, pentru toate urările și gândurile bune. Avem multe de făcut împreună, în toate domeniile pe care încercăm să le acoperim cu articolele publicate zilnic în Mangalia News. Scrieți-ne, implicați-vă în proiecte concrete, utile comunității locale! Haideți, să ținem cât mai aproape! Nu numai cu like-uri și share-uri pe Facebook! Rubrica PROIECTE PENTRU ZONA MANGALIA vă stă permanent la dispoziție, la fel cum vă stau la îndemână și toate celelalte rubrici ale cotidianului online Mangalia News! Veniți cu propuneri și soluții realiste, pentru a ne fi mai bine, tuturor!


Mangalia News, partener media oficial în Proiectul ARCA TV USA. 23.02.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply