LA ANIVERSARE.
FAPTELE MANGALIEI SUB LUPA… MANGALIEI NEWS

0
1316

Mangalia este copilul meu de suflet. O iubesc pentru farmecul ei, pentru unicitatea pe care și-a păstrat-o, pentru copleșitoarea ei istorie, pentru oamenii calzi, respectuoși, ospitalieri. Mangalia este pentru mine, dintre toate orașele Dobrogei natale, altfel.

Este orașul care ni s-a lăsat dezgolit filă cu filă, în lunga noastră cercetare documentară pentru una dintre cele mai frumoase monografii pe care le-am semnat împreună cu coechipierul meu, Ștefan Lăpușan, Mangalia în paginile vremii.

Mangalia a avut atunci orgoliul de a se lăsa copleșită de superlative. Misterioasă, ambițioasă, feciorelnică, plină cu nurii istoriei sale.

După 1990, Mangalia a avut mai multe publicații. Efemere, lipsite de susținere și  suport financiar. Dar cum am putea trăi izolați, fără acces la informații, fără comunicare cu lumea exterioară. Ce ar fi societatea fără presă? Nici nu ne putem imagina.

Însă cum mai definim presa de astăzi? Un domeniu de activitate ca oricare altul? Un martor omniprezent, ideal neutru sau imparţial, călăuzit de principii libertare, ale veridicităţii şi bunei credinţe? Cu responsabilitate faţă de realitatea şi integritatea faptelor, evenimentelor şi opiniilor?

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Greu de răspuns într-o societate în care se schimbă prea des și repede macazul. Să acceptăm că media este un serviciu de comunicare în slujba a doi stăpâni: realitatea şi publicul. Doi stăpâni incomozi, pretențioși, care ridică nenumărate probleme.

Media de-acum rămâne o fereastră deschisă spre lume, dar nu spre oricare lume, ci spre cea pe care tocmai noile mijloace o construiesc şi o reconstruiesc.

În acest context, ziaristul înfăptuieşte în chip deliberat un act public, este direct răspunzător faţă de publicul în numele căruia îşi exercită profesia, pe care încearcă să-l conducă onest într-o realitate eterogenă, continuu bombardată cu evenimente care trebuie selectate şi ierarhizate.

Iată că Mangalia are de șase ani o publicație on line care îi oferă fața realităților cotidiene, opinii, divertisment, informații de interes public.

De șase ani, niște oameni pasionați, responsabili, preocupați de viața localității lor, pun în acest sat global care este internetul faptele Mangaliei. Și au audiență, au utilizatori unici, cum se numesc acum clasicii consumatori de informație, au o construcție identitară care oferă dimensiune brandului de oraș.

Sigur, șase ani nu înseamnă mult, privit calendaristic. Dar înseamnă enorm pentru echipa care a reușit să dea Mangaliei News viață, continuitate, consistență, profesionalism.

La mulți ani rodnici, tuturor! 

Editorial semnat de conf. univ. dr. Aurelia LĂPUȘAN.


Mangalia News, partener media oficial în Proiectul ARCA TV USA. 23.02.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply