Mult a fost, puţin a mai rămas. Dorinţa de redresare a Şantierului Naval Mangalia, tot mai aproape să se împlinească!

0
3950

carturesti.ro%20
farmec.ro

Negocierile între DSME, Damen şi statul român privind salvarea Şantierului Naval Mangalia continuă la turaţii maxime la Ministerul Economiei şi, din câte se pare, se apropie de sfârşit, lucru îmbucurător având în vedere panica generală ce domneşte de câteva luni în rândul a mii de cetăţeni.

Consilierul de imagine în cadrul Ministerului Economiei, Cristian Niculescu a declarat pentru „Ediţia de Sud” că toată săptămâna au existat discuţii între cei trei parteneri, discuţii care se îndreaptă pe drumul cel bun.

„Trebuie puse cap la cap absolut toate detaliile, trebuie stabilit punctual rolul pe care îl va avea fiecare partener de dialog, astfel să se meargă cu forma finală la Guvern care va avea ultimul cuvânt. Trebuie stabilită componenţa şi procentul deţinut în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor. De asemenea, trebuie rezolvată problema datoriilor. Cunosc bine Mangalia şi îmi doresc foarte mult ca lucrurile să se aşeze pentru oamenii de aici şi să vin cu o veste bună.”

Săptămâna viitoare, pe 28 februarie, vor avea loc atât şedinţa Consiliului de Administraţie, cât şi întâlnirea AGA în cadrul cărora se speră să se tranşeze o dată pentru totdeauna detaliile mult-aşteptatei salvări a Şantierului Naval Mangalia.

Scenariul potrivit căruia statul român ar intra în acest parteneriat ca acţionar majoritar cu 51% este posibil să nu poată fi realizat deocamdată, chiar dacă se insistă foarte mult pe acest aspect. Astfel, este foarte posibil ca cel puţin o perioadă, olandezii de la Damen să fie titularii contractului de management, urmând ca ulterior să transfere cele 2 procente necesare statului român, astfel să poată deţine controlul asupra acestui obiectiv strategic.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Vom reveni! (editiadesud.ro, 22.02.2018).piese-auto-mangalia.ro

libris.ro%20
libris.ro%20


Leave a Reply