MAKE-UP: Ghid practic pentru aplicarea produselor de machiaj

0
2602

farmec.ro
carturesti.ro%20

Daca nu esti familiarizata cu tehnicile actuale de make-up, sau, pur si simplu, daca nu ai avut ocazia inca sa folosesti anumite produse, mai jos vei gasi un ghid practic din care poti invata nu numai care sunt, dar si care este rolul lor in realizarea unui machiaj.

Acestea sunt categoriile de produse pe care trebuie sa le cunosti:

In primul rand, pentru machiajul ochilor, vei avea nevoie de urmatoarele:

  • Primer sau baza de machiaj – acest produs functioneaza ca o crema hidratanta si ajuta la fixarea fardului atunci cand este folosit pe pleoape. Asta inseamna o aplicare mai usoara, mai fina si o rezistenta mai mare a machiajului in timp.

  • Fardul de pleoape – acesta este, poate, cea mai vizibila parte a make-up-ului. Fardul poate fi gasit sub forma de pudra sau de lichid. Cel mai intalnit, insa, este sub forma unui praf fin, colorat. Cu ajutorul lui, poti pune in valoare culoarea ochilor si a tenului, poti crea umbre si modele complexe de machiaj sau poti accentua sau modifica, vizual, forma ochilor.
  • Mascara sau rimelul – in privinta genelor, produsul care iti vine in ajutor este mascara. Acesta alungeste si confera volum genelor, oferind o altfel de profunzime si intensitate a privirii. Rimelul este un element indispensabil, iar daca nu il ai, poti intra pe https://www.bottegaverde.ro/mascara-rimeluri, pentru o gama de produse cu ingrediente inedite, naturale. Mascara finiseaza si completeaza machiajul.
  • Eyeliner/tus sau creionul de ochi – se folosesc pentru faimosul tip de makeup winged eyeliner sau cat-eye. Tusul contureaza, de obicei, pleoapa superioara, dar poate fi folosit si pentru cea inferioara. Poti obtine diferite efecte, precum marirea sau micsorarea ochilor. Diferenta dintre ele este textura si precizia, cu eyeliner-ul obtinand un finnish mai clar.
  • Creionul sau fardul de sprancene – pentru conturarea si definirea formei sprancenelor, poti apela la aceste produse. In functie de preferinte, alege fardul sau creionul.

In al doilea rand, pentru machiajul buzelor, vezi urmatoarele:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/
  • Creionul de buze – defineste forma buzelor tale. Cu ajutorul acestuia, poti accentua anumite trasaturi ale buzelor. Tine minte, insa, este recomandata folosirea unui creion intr-o nuanta cat mai apropiata de cea naturala.
  • Ruj/Lipgloss/Balsam – acestea sunt recomandate pentru hidratarea buzelor, dar si pentru infrumusetarea acestora. Este important sa folosesti produse cu ingrediente naturale, iar in acest sens, vezi gama de rujuri de la Bottegaverde si alege-ti culoarea preferata!

In al treilea rand, pentru machiajul fetei ai nevoie de:

  • Primer si fond de ten – primerul in acelasi scop ca si in cazul pleoapelor, iar fondul de ten pentru a acoperi imperfectiunile si pentru a corecta culorile fetei. De asemenea, pentru imperfectiuni sau cearcane poti folosi un corector sau un anticearcan.
  • Pudra/Blush/Highlighter – pudra fixeaza machiajul si ofera tenului un aspect mat. Aceasta poate fi colorata, cat mai aproape de nuanta tenului tau sau translucida. Blush-ul este fardul de obraz, care se aplica pe sau sub pometi, in functie de ceea ce vrei sa pui in valoare. Se poate gasi si sub forma perlelor bronzante. Highlighter-ul este un fard lucios, care se aplica pe pometi, in apropierea coltului exterior al ochilor, pe nas sau deasupra buzelor si are un efect iluminator.

Acestea sunt produsele de make-up cel mai des folosite si considerate indispensabile in viata unei femei pasionate de acest domeniu. Nu te teme sa incerci diferite tipuri de machiaj, pana il gasesti pe cel potrivit pentru tine. Machiajul perfect te poate ajuta sa capeti mai multa incredere in tine, prin accentuare si punerea in valoare a celor mai bune trasaturi ale fetei tale. [Mangalia News, 22.02.2018]. (P).



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply