Vești bune pentru locuitorii din sudul județului: Firma de transport nu mai scumpește biletele! Vezi ce se modifică, în schimb!

0
1261

Replica: Vești bune pentru locuitorii din sudul județului Constanța: firma care asigură transportul public în localitățile Mangalia – 2 Mai – Limanu – Vama Veche nu mai scumpește biletele de călătorie de la 1 martie a.c., așa cum anunțase anterior.

Vineri, 16 februarie, reprezentanții firmei de transport Nordiana Nis, au răspuns invitației de a participa la ședința de Consiliu Local Limanu și de a discuta cu primarul Daniel Georgescu și cu consilierii locali, pentru găsirea unor soluții, astfel încât locuitorii din Limanu, dar și din celelalte localități deservite de acest transport public, să nu aibă de suferit.

În cadrul întrunirii au fost discutate atât problemele ridicate de călători, prin intermediul consilierilor locali, cât și cele semnalate de reprezentanții firmei de transport. Una dintre problemele semnalate a vizat lipsa stațiilor acoperite și supravegheate din interiorul localității Limanu. Drept pentru care, s-a căzut la învoială, ca respectivele stații să fie realizate în cel mai scurt timp posibil.

Pentru că și modalitatea de procurare a biletelor de călătorie era o nemulțumire a cetățenilor – acestea pot fi achiziționate doar de la cap de linie, din Mangalia – reprezentanții firmei de transport și-au luat angajamentul să monteze, în stațiile ce urmează să fie amplasate în localitate, automate de bilete. Până la montarea stațiilor, respectivele automate vor fi amplasate în fața sediilor primăriilor din localitățile deservite, a precizat pentru „Replica de Constanța”, primarul din Limanu, Daniel Georgescu.

Cât privește prețul biletelor, acesta nu mai crește de la 1 martie a.c., cum era anunțat. „Dânșii nu majorau prețul pentru că ar fi reieșit, din calculele lor, că este necesar, ci din cauza unor probleme, pe de o parte, cu șoferii lor, pe de altă parte, cu pirateria. Am căzut de acord și nu vor mai crește prețurile și am stabilit, dacă mai apar probleme, înainte să fie anunțate astfel de măsuri, care să afecteze oamenii, să purtăm discuții”, a mai punctat primarul Daniel Georgescu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

O altă modificare este faptul că, la vară, după ce vor fi obținute de la angajatori cifrele exacte cu numărul angajaților care fac naveta din Limanu spre celelalte localități de pe litoral, să fie introduse curse speciale, mai ales dimineață și seară, care să facă legătura direct cu localitățile respective, nu întortocheat, „plimbând” călătorii prin toate localitățile sau punându-i în situația de a schimba două microbuze pentru a ajunge de acasă la locul de muncă ori invers.

„Acum rămâne ca fiecare dintre noi să ne facem partea noastră din înțelegere”, a concluzionat primarul din Limanu.

Luni, 19 februarie a.c., concluziile întâlnirii urmează să fie transmise și reprezentanților Consiliului Județean Constanța.

Florentina BOZÎNTAN, replicaonline.ro, 18.02.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply