Pacienții care își cumpără medicamente când sunt în spital le pot deconta

0
1121

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat joi seara, la Digi24, că spitalele sunt obligate să asigure medicaţia necesară pacienţilor, iar în situaţia în care pacienţii cumpără medicamente în perioada în care sunt internaţi, pot să primească de la casieria spitalului contravaloarea medicamentelor şi materialelor.

„Aş vrea ca pacienţii să fie informaţi pentru că am constatat, de când am venit în minister, că nu se cunosc suficiente lucruri. Am fost surprinsă să aflu că pacienţii nu ştiu că, pe perioada internării, pacienţii nu trebuie să-şi cumpere nimic. Spitalul este obligat să le asigure. Scrie în lege.

Pacientul trebuie să meargă să deconteze cu factură şi chitanţă (medicamentele pe care le cumpără – n.r.) la casieria spitalului. Are acest drept. Pe parcursul internării spitalul trebuie să asigure toată medicaţia necesară pacientului. Dacă spitalul nu dispune, poate din motive de aprovizionare, (…) pacientul poate să-şi cumpere, iar cu factura şi cu chitanţa, face o cerere şi merge la casieria spitalului pentru a-şi încasa contravaloarea, bineînţeles după ce aprobă directorul financiar verificând dacă într-adevăr pacientul a fost internat, chitanţa a fost eliberată pe perioada internării, iar materialele şi medicamentele i-au fost solicitate ca şi ajutor pentru a fi tratat. Există aceste prevederi în normele la contractul- cadru”, a declarat Sorina Pintea.

Continuarea, aici.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply