La Mangalia va avea loc o nouă DEZBATERE PUBLICĂ pe tema garajelor și a parcărilor publice

0
1146
starshiners.ro%20

Primăria Municipiului Mangalia a organizat, vineri, o dezbatere publică privind Regulamentul de organizare, funcționare și rezervare a parcărilor publice din localitate. La discuții au fost prezenți reprezentanții autorităților locale, dar și  cetățeni ai orașului, mulți dintre aceștia fiind deținători de garaje.

Administratorul public la Mangaliei, Dan Georgescu a explicat celor prezenți propunerile municipalității cuprinse în draftul proiectului de regulament, care poate fi consultat și pe pagina de internet a instituției: www.mangalia.ro, sau aici:

Regulamentul-de-organizanizare-functionare-si-rezervare-a-parcarilor-publice-de-pe-raza-Municipiului-Mangalia

Potrivit documentelor, în Mangalia sunt 14.000 de autovehicule înregistrate și aproximativ 1750 de garaje. În spațiile dintre blocuri sunt amenajate 495 de locuri de parcare, iar alte 2000 de locuri de parcare pot fi ocupate pe străzile principale cu excepția bulevardului 1 Decembrie 1918 și Șos. Constanței.

Regulamentul prevede că fiecare cetățean al orașului își va putea rezerva, contra-cost un loc de parcare de reşedinţă, în zona în care locuieşte.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

”Dacă un cetățean dorește să rezerve un loc de parcare, atunci o va putea face contra-cost”, a spus în timpul dezbaterii, administratorul public al orașului.

Pentru a se putea amenaja mai multe locuri de parcare în cartierele orașului, autoritățile au în vedere demolarea garajelor și amenajarea parcărilor de reședință, spații verzi și locuri de joacă.

Conform unui proiect de sistematizare, într-unul din cartierele Mangaliei pot fi amenajate 1700 locuri de parcare, prin demolarea a 273 de garaje.

Prezent la dezbatere, primarul Radu Cristian a spus că sistematizarea se va face de comun acord cu cetățenii, dar că tot mai mulți locuitori solicită demolarea garajelor insalubre și amenajarea parcărilor de reședință.

Edilul orașului i-a asigurat pe cei prezenți că toate proiectele municipalității, în această privință, vor fi prezentate cetățenilor și implementate numai cu acordul acestora.

”Administrația locală trebuie să se gândească la toți locuitorii orașului și să găsească soluțiile cele mai bune atât pentru cei care dețin garaje, cât și pentru cei care dețin mașini”, a precizat primarul Radu Cristian.

Cetățenii prezenți la dezbatere au susținut ideea parcărilor de reședință, solicitând însă ca taxa anuală sa fie suportabilă pentru venitul mediu din Mangalia.

La rândul lor, deținătorii de garaje s-au opus acestui proiect, spunând că nu au nicio vină că administrația publică de acum 20 de ani le-a dat voie să-și facă garaje pe domeniul public.

Primarul a propus reluarea dezbaterilor la o dată ulterioară, care va fi comunicată de autorități în timp util, pentru ca cei interesați să analizeze propunerea de Regulament și să aducă eventuale completări.


Mangalia News, 16.02.2018.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply