Un hipodrom la Ovidiu? Iată cine plănuieşte să-l facă!

0
1311

În oraşul Ovidiu, ar urma să se construiască un hipodrom care să facă, cel mai probabil, concurenţă celui de la Mangalia. În acest sens, a fost depus un memorandum pentru elaborare Plan Urbanistic Zonal (PUZ) – reglementare/ construire zonă de agrement/ hipodrom. Beneficiarul este, conform documentelor, Nicoleta Simona Butuca.

Teritoriul care urmează să fie reglementat/studiat prin Planul Urbanistic Zonal (P.U.Z.) este în extravilanul orașului Ovidiu. Beneficiarul dorește reglementarea terenului pentru zona de agrement/hipodrom. Din măsurătorile topometrice realizate la fața locului și din evidențele primăriei, Oficiul de cadastru și publicitate imobiliară Constanța și a cărții funciare s-a constatat că exista o suprafață de teren de 5.00 ha, acest teren urmează a se reglementa conform planșei de situație propusă în alei de acces și construcții pentru agrement și adăpost animale (cai).

Din aceste motive expuse este necesară realizarea documentației PUZ, pentru reglementarea indicatorilor urbanistici și reglementarea terenului pentru a putea realiza investițiile dorite. Limita zonei studiate este de 85.817mp, iar zona reglementată este de 50.000 mp.

Terenul din zonă are categoria de folosință „teren agricol” cu regim juridic extravilan, urmând a schimba destinația terenului în zonă de agrement/ hipodrom – conform Planului Urbanistic General (PUG) modificările fiind posibile doar printr-un Plan Urbanisitic Zonal (PUZ) conform Legii nr. 350/2001- privind “Amenajarea Teritoriului și Urbanismul” modificată și completată.

Claudia CORBU, replicaonline.ro, 13.02.2018.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply