REVISTA PRESEI: Situație incertă la Șantierul Naval Mangalia

0
1510

Luna trecută au avut loc negocieri între acţionarul coreean şi statul român, privind preluarea şantierului. Situația a rămas incertă.

Reprezentanţii şantierului sunt chemaţi miercuri la Ministerul Economiei, pentru a li se aduce la cunoştinţă ce decizie s-a luat a declarat pentru Radio Constanța, liderul sindical Laurenţiu Gobeajă:

„Ni s-a confirmat că miercuri (N.r. MN: Intre timp, întâlnirea a fost reprogramată de la minister pentru vineri, 16 februarie) se va accepta o audiență la domnul ministru al Economiei, ca să ni se spună care este intenția statului român privind tranzacția de acțiune, dreptul de preempțiune. Dorește să cumpere sau nu? Asta trebuie să se decidă, până la urmă! N-am auzit nicio persoană care să spună că are încredere în statul român. De preferat este să iei o decizie, decât să nu iei niciuna“.

Între timp, aproximativ 90 de angajaţi ai Şantierului Naval Mangalia au fost detaşaţi la şantierele din Tulcea şi Brăila.

Lucru confirmat de deputatul PSD, George Vişan:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Nu este finalizat cadrul legal ca statul român să poată răscumpăra pachetul de acțiuni. Nu am informații legate de ce se va întâmpla dacă statul român nu va reuși, într-un timp foarte onorabil să finalizeze această procedură de răscumpărare. Este clar că există riscul ca personalul tehnic să migreze către alte șantiere. Îmi este greu să anticipez, dar echipa de management de acolo va avea această misiune, de a repune pe poziție șantierul, dacă se ajunge în această situație“.

În urma unei discuții pe care deputatul UDMR Istvan Antal a avut-o cu viepremierul Viorel Ștefan, reprezentantul Guvernului a cerut încă o informare scrisă despre situația din șantier:

„Am luat legătura cu sindicatul, pentru că domnul vice-prim-ministru dorește încă o informare scrisă cu situația de acum. El m-a asigurat că încearcă să rezolve problema cât mai urgent. Nu este exclus ca să ne întâlnească împreună cu o delegație de acolo. Cu cât se «tărăgănează» mai mult situația, cu atât devine mai drastică pentru mangalioți.“

Deputatul PMP Robert Turcescu a declarat pentru Radio Constanța că, în această săptămână, va face o interpelare în Parlament, pe această temă.

Și parlamentul PNL Robert Boroianu a promis că va prelua această problemă.

Pentru cei de la Daewoo Mangalia, singura șansă ar fi ca toți parlamentarii de Constanța să solicite urgentarea rezolvării situației, înainte ca în oraș să se declanșeze o problemă socială majoră.

Redactor: Cristina Iliuță, Radio Constanța, 13.02.2018.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply