O companie olandeză pregătește o investiție gigant în județul Constanța

0
1734

Compania Nero Renewables NV vrea să investească circa un miliard de euro în două parcuri eoliene în România, dintre care unul în Constanța.

Investiția toate autorizaţiile iar proiectul ar putea fi demarat chiar în acest an, spune directorul general al companiei. Totul depinde de o decizie a Guvernului olandez, care este aşteptată în al doilea trimestru al acestui an.

CEO-ul Nero Renewables a declarat că firma are toate autorizaţiile pentru construcţia giganticului parc eolian, după ce ECONOMICA.NET a publicat articolul: Investiţia de un miliard de euro despre care nu vorbeşte nimeni. Olandezii vor să facă un parc eolian gigantic în România

„Referitor la autorizaţii şi la avizul tehnic de racordare (ATR), toate avizele au fost obţinute cu mai mulţi ani în urmă şi vor fi actualizate în acord cu decizia finală a Nero privind tehnologia turbinelor care vor fi folosite. Au fost de asemenea semnate acorduri pe termen lung pentru 5.000 de hectare de teren cu autorităţile locale şi cu proprietarii”, a declarat Gauthier van Weddingen, CEO al NERO Renewables NV.

În textul initial, puteaţi citi că NERO Renewables, o companie înregistrată în Olanda a făcut de mai multă vreme public un proiect de investiţie în România: 362 de turbine eoliene, cu o capacitate de circa 1.000 MW, amplasate în două zone din ţară. Primul ar urma să fie în judeţul Buzău, în care ar fi vorba despre 120 de turbine de 4 MW fiecare, iar al doilea, în sudul Dobrogei: 242 de turbine, cu o capacitate de 2 MW fiecare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, aici.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply