Primarul din Limanu cere CJC să intervină: biletele pentru microbuze în sudul litoralului au prețuri NESIMȚITE!

0
1393

farmec.ro
carturesti.ro%20

REPLICA: Scandalul din Mangalia nu rămâne fără ecou! Primarul localităţii Limanu cere ajutor Consiliului Judeţean pentru rezolvarea situaţiei apărute, ca urmare a faptului că firma care face transportul între Mangalia şi satele din cadrul comunei pe care o conduce, a anunțat că va crește considerabil prețul biletelor. Locuitorii din sudul județului sunt revoltați, după ce firma care asigură transportul public între localitățile Manglia – 2 Mai – Limanu – Vama Veche a anunțat scumpirea biletelor de călătorie, începând cu 1 martie a.c.

Că se scumpesc, este de înțeles, spun oamenii, dar faptul că vor trebui să plătească 10 lei pentru un bilet pe o cursă de doar trei kilometri, câți sunt între Limanu și 2 Mai, de exemplu, este deja „jegmăneală” pe față, acuză oamenii.

Primarul comunei Limanu, Daniel Gheorghe Georgescu, se implică activ în rezolvarea problemelor legate de majorarea tarifelor pentru transportul persoanelor pe raza comunei. Ca urmare a anunţului de scumpire a biletelor de călătorie între oraşul Mangalia şi localităţile comunei Limanu, autorităţile locale au solicitat sprijinul conducerii Consiliului Judeţean Constanţa (CJC).

Marius Horia Ţuţuianu, preşedintele CJC, va demara, începând de luni, 12.02.218, o analiză privind oportunitatea şi legalitatea majorării tarifelor de călătorie, în contextul în care operatorul de transport autorizat a anunţat scumpirea biletelor fără a solicitat acordul Consiliului Judeţean. De asemenea, în perioada următoare, echipele de control ale CJC vor monitoriza această rută, astfel încât transportul pasagerilor să se desfăşoare conform legislaţiei în vigoare.

“Este inadmisibil ca o călătorie din Mangalia spre satul 2 Mai sau Vama Veche să coste la fel de mult ca şi un drum de la Mangalia spre Constanţa. Sunt sute de oameni care depind de existenţa unui mijloc de transport public între localităţile comunei Limanu şi oraşul Mangalia. Tarifele practicate de transportatorul care deţine licenţa sunt foarte mari, iar oamenii nu pot plăti aceste sume în mod constant pentru a se duce la serviciu sau pentru a se întoarce acasă. Am discutat cu conducerea Consiliului Judeţean Constanţa şi am toată încrederea că săptămâna viitoare se vor modifica tarifele, în raport cu rata suportabilităţii costurilor pentru utilizatorii din zonă”, a declarat Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Operatorul de transport autorizat să efectueze curse regulate pe raza comunei Limanu este SC Nordiana NIS SRL.

C.C., 10.02.2018.

Citiți mai mult în replicaonline.ro



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply