Viorica Dăncilă, premierul desemnat, alături de şeful ei politic, Liviu Dragnea, cel care are cuvântul cel mai important în alcătuirea noii echipe guvernamentale. FOTO Inquam Photos.

Conducerea PSD ar putea continua tradiţia din vară când, după ce şi-a schimbat premierul, a mers pe o echipă guvernamentală bazată în mare tot pe aceiaşi miniştri. Astfel, social-democraţi precum Mihai Fifor, Carmen Dan sau Paul Stănescu, dar şi liberali din ALDE precum Teodor Meleşcanu, Graţiela Gravrilescu şi Toma Petcu ar urma să fie în Cabinetul Dăncilă.

PSD nu va renunţa la miniştrii care au deţinut portofolii importante în Guvern. Astfel de cazuri sunt Carmen Dan (Interne), Paul Stănescu (Dezvoltare Regională), Lia Olguţa Vasilescu (Muncă) sau Mihai Fifor (Apărare). Stănescu ar urma să primească şi funcţia e vicepremier, demnitate pe care o ocupă începând cu luna octombrie. De asemenea, locuri asigurate în echipa Dăncilă au şi Petre Daea (Agricultură), dar şi Victor Negrescu (Afaceri Europene).

De partea cealaltă, ALDE a subliniat că nu va ceda niciun minister dintre cele pe care le are. Astfel, aceştia o vor avea pe Graţiela Gavrilescu (Ministerul Mediului, dar şi pe funcţia de vicepremier), pe Teodor Meleşcanu (Externe), pe Toma Petcu (Energie) şi pe Viorel Ilie (Relaţia cu Parlamentul).

Citeste mai mult: adev.ro/p2td10


 

Suntem și aici: Mangalia News Punct Ro, pe Facebook și @Mangalia_News, pe Twitter!

Piese Auto Mangalia - URGENȚE: 0747 338 310

piese-auto-mangalia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm scrieți comentariul
Vă rugăm să scrieți numele dvs. aici