Controalele Fiscului în 2018: Companiile vizate și perioadele în care inspectorii își pot intensifica verificările

0
1061

farmec.ro
carturesti.ro%20

Autoritățile fiscale pot desfășura mai multe tipuri de controale la companii, conform legislației în vigoare. Cele mai cunoscute dintre acestea sunt inspecția fiscală și controlul inopinat. Deoarece noul an abia a început, redacția noastră a întocmit niște estimări orientative cu privire la verificările ce ar putea fi făcute în anul 2018 de către Fisc, având în vedere controalele desfășurate în ultimii ani.

În privința controalelor fiscale, Codul de procedură fiscală stabilește mai multe tipuri de verificări. Astfel, avem inspecția fiscală, despre care am scris aici și aici, controlul inopinat, despre care am scris aici, controlul antifraudă, despre care am scris aici, și verificarea documentară.

Pentru că noul an este abia la început, redacția noastră a făcut o analiză a domeniilor și firmelor vizate de controalele Fiscului în ultimii ani. Astfel, putem să facem unele estimări orientative pentru anul 2018, însă trebuie precizat din start că acestea nu sunt valabile pentru orice companie din România.

Controalele Fiscului ar putea viza, în principal, centrele comerciale, acestea fiind destul de des în colimatorul autorităților în ultimii ani.

Concret, vizate vor fi, printre altele, comerțul cu produse alimentare (carne, legume, fructe, pâine etc.) și comercializarea de încălțăminte și îmbrăcăminte. Inspectorii nu par să urmărească o anume periodicitate în aceste cazuri, ceea ce înseamnă că este posibil ca verificările să intervină în orice lună a anului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Un alt domeniu cu șanse mari la controale fiscale este cel al produselor accizabile. Vorbim, în principal, de combustibili, carburanți, alcool și tutun. Autoritățile fiscale consideră acest domeniu ca fiind unul de mare risc, astfel că inspecțiile privind produsele accizabile pot continua în 2018.

De asemenea, inspectorii pot face vizite dese la firmele ce se ocupă de cazarea turiștilor sau de alimentația publică. Hotelurile, restaurantele, barurile, cafenelele și cluburile pot fi inspectate cu prioritate în 2017, mai ales în minivacanțe și în perioada estivală.

Alte domenii relevante ce pot fi vizate de autorități sunt comercializarea de produse pentru construcții, cereale, medicamente, electrice și electronice,jucării și bijuterii. În același timp, inspectorii pot face investigații și în privința firmelor ce folosesc munca fără forme legale.

În anumite perioade, controalele pot fi intensificate

Citiți mai mult aici.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply