Pe lângă investiţii de 22 de milioane de euro, Primăria şi Consiliul Local Techirghiol au echipat și micii fotbalişti

0
1325

ZIUA DE CONSTANTA: Autoritatea locală din Techirghiol a conştientizat importanţa şi efectele benefice ale sportului în educaţia şi dezvoltarea copiilor şi a acţionat în consecinţă. Grija administraţiei publice locale pentru micii sportivi s-a materializat printr-un gest neaşteptat de beneficiari.

„Împreună cu reprezentanţii Clubului Sportiv Sparta Techirghiol, am oferit micilor fotbalişti înscrişi la secţia de fotbal condusă de Cosmin Maxim un echipament complet, astfel încât să se prezinte în cele mai bune condiţii la competiţiile sportive“, a declarat primarul oraşului, Iulian Constantin Soceanu.

Edilul-şef a mulţumit celor care s-au implicat pentru a le putea oferi micilor fotbalişti acest echipament complet şi a anunţat că susţinerea sportivilor nu se va opri aici.

„Totodată, juniorii şi seniorii secţiilor de fotbal de la Clubul Sparta Techirghiol vor primi şi ei echipamente complete. Astfel, le urez tuturor succes în activitatea sportivă şi aşteptăm de la ei rezultate cât mai bune“, a adăugat şeful administraţiei publice locale din Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.

Proiecte noi pentru Techirghiol 

În anul 2018, oraşul Techirghiol se va transforma într-un şantier. După o muncă asiduă a întregii echipe, acum se vor putea culege roadele muncii.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Anul trecut am depus şapte proiecte, şase pe fonduri europene şi unul pe fonduri guvernamentale. Unele au fost deja depuse, altele sunt în evaluare la instituţiile abilitate, iar unele sunt în stadii avansate pentru a putea fi finanţate. Astfel, deja s-a semnat un contract de finanţare cu fonduri europene de peste 3,6 milioane de euro şi care va prinde contur la mijlocul acestui an.

Acesta constă în reabilitarea de drumuri – carosabil şi trotuare, montarea de mobilier urban în zona de faleză, plus un sistem Wi-Fi şi realizarea unui parc de activităţi în aer liber destinat persoanelor cu handicap. Tot pe infrastructură rutieră s-a înaintat documentaţia pentru proiectul depus pe PNDL 2 şi aşteptăm să fim chemaţi pentru semnarea contractului de finanţare. Astfel, vatra veche a oraşului va fi asfaltată în proporţie de 90%“, a declarat primarul Iulian Constantin Soceanu.

Lista continuă cu alte trei proiecte depuse pe Axa 7.1 b, destinată staţiunilor balneare, care au ca scop dezvoltarea zonelor turistice ale oraşului.

„Este vorba despre zona Nenciu Stoian şi A202. Aici am depus două proiecte, urmează al treilea, toate pentru infrastructura de apă, canal, iluminatul public şi traficul rutier, unul pentru strada Aleea Lacului, de 11 milioane de lei cu TVA, iar noi punem 2% din valoare, iar celălalt este pentru strada Dobrogei. Sunt depuse deja la Agenţia de la Brăila. Aşteptăm să semnăm pentru finanţare.

Cel de-al treilea, de 16,5 milioane de euro, va permite modernizarea străzilor Moldovei, Munteniei, Transilvaniei, Mărăşti, Olteniei, Banat şi Mureşului, pe care se vor asigura iluminatul public şi reţeaua de canalizare. Acestea vor dezvolta foarte mult oraşul din punct de vedere socio-economic“, susţine edilul-şef al oraşului Techirghiol.

Nu în ultimul rând, administraţia locală se poate mândri că a depus şi alte două proiecte.

Unul pentru reabilitarea clădirii Liceului „Emil Racoviţă“, iar cel de-al doilea pentru transformarea unui teren nefolosit într-o grădină publică, în zona Aurel Vlaicu.

Aşadar, Primăria Techirghiol a reuşit să depună proiecte în valoare totală de aproximativ 22 de milioane de euro, iar în acest an ar urma să fie implementate.

Mai mult, în ziuaconstanta.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply